Thread: Ahoj vsichni
View Single Post
Old 04-01-2005, 10:16   #1
Jenik
Junior Member

Jenik's Avatar

Send a message via ICQ to Jenik Send a message via AIM to Jenik Send a message via MSN to Jenik Send a message via Yahoo to Jenik
Default Ahoj vsichni

Ahoj, rad bych se vas vsech na neco zeptal. Vidim, ze jste tady chteli nejake pratelske tema, a tak vas poprosim o zkusenosti s vasemi milacky. Chtel bych vedet, zda je csv vhodnym psem pro mne. Vidim, ze jste vsichni velci nadsenci a verim, ze mne tady obohatite.

1. Bydlim v byte v Praze na Vinohradech a vypada to tak, ze v nejblizsich 16 letech se asi nic moc nezmeni - mam na mysli byt - na dum se asi opravdu jen tak rychle nezmuzu. O vikendu jezdime ven na Sazavu, kde ma rodina pritelkyne velke hospodarstvi. Jedna se o les a cca 10 hektaru pole (ktere se stejne nevyuziva), dve staveni a obrovsky dvur. Navic moje rodina taky stavi a bude to dum se zahradou, kam bychom jezdili na vikendy. Takze vikendy by byly jasne - tam se muze pesan dokonale vyradit.

2. Studuji a zaroven pracuji na polovicni uvazek. Nastesti pracuji 15 minut od baraku, a tak to domu nemam tak daleko a sef rikal, ze by mi dovolil jezdit treba kazde dve hodiny domu, kdyby bylo potreba a dal by mi dokonce i dva tydny dovolenou - kdybych potreboval (a to asi budu)psa mit zpocatku doma.

3. Krmeni - sezere csv vice krmina nez ovcak a je skladba podobna, nebo davate vetsi duraz na domaci stravu a maso:

4. Rodina - neco malo jsem si o csv sehnal a zhltnul. Ale nevim a rad bych vedel, jak si vlcak zvyka na neco noveho pozdeji?Mam tedko na mysli pripad kdy s pritelkyni zalozime rodinu, pesanovi bude trebas 5 let. Jak on si zvykne na deti?

5. Povaha psa - uci se rychle. Je s nim snadnejsi prace nez treba s jezevcikem co se tyce uceni. My mame jezevcika a je to s nim nekdy na tecku, je strasne palicaty a od tchyne nehorazne rozmazleny:-///

6. DKK - predpokladam, ze vzhledem k tomu, ze to neni tak rozsirene plemeno jako NO, tak nebudou takove problemy pri DKK

7. Je to pes vhodny pro zacatecnika, nebo je lepsi nasbirat zkusenosti s NO. I kdyz podle toho, co tady pisete je to stejne jedno, nebot uvazuje uplne jinak.

8. Posledni otazky. Da se sehnat i stene bez PP?Jaka byva cena stenete?Plati obecna povahova pravidla psu a fen i pro csv?A jak je to s nabytkem a podlahou. Muzete rici, ze csv znici vice nez ostatni plemena?To vite, bydlim s pritelkyni u ni a jeji matka se boji, ze by mela nabytek zniceny a obe se boji povahy psa, nebot csv je pes, ktery nema jeste ustalene povahove rysy. Co se tyce dovolene, tak pesana muzeme mit u kamose, ktery chova NO a rikal, ze ho v klidu pohlida. Je to fachman a psum docela dost rozumi, ale ja chci znat i vas nazor.

A tedko jedna odpoved na vasi moznou otazku. Psa chci jako kamarada. Chci s nim chodit na cvicak a ucit ho i sebe:-)necemu novemu. Chci, aby hlidal mne i mou rodinu. Nechci ho pouzivat na machrovani nebo napadani nekoho jineho. Proste chci s nim sportovat, aportovat, chodit na cvicak, ale jak rikam, v provni rade to musi byt verny kamarad, ktery musi mit stejny pocit jako ja - ze ho neopustim a ze jsem tu pro nej. Je to pravda, ze si zvykne jen na jednoho cloveka, kteremu bezmezne veri?A na ostatni ne?

diky a mejte se. Preju vse nej do noveho roku 2005 vam i vasim milackum:-)

Jenik
Jenik jest offline   Reply With Quote