Ahoj, Mirka zodpovedala myslim ze celkom vycerpavajuco tvoje otazky, takze ja by som len doplnila par drobnosti.
5. CVcko sa uci naozaj velmi rychlo, najma to co by clovek niekedy nechcel - napriklad od koho vzdy vyzobre nieco na zub, alebo kto mu dovoli rozzut topanky, kto ho ochrani pre panickom, ked ten najde hromadku uprostred koberca... Takze velmi dolezite je aby na vychove spolupracovala cela domacnost, a to na zaklade pochopenia dosledkov problematickej vychovy. Takze odporucam pred kupoyu stenata rodinu poucit a vysvetlit preco sa stenatu nesmie dovolit nieco a preco treba na inom nastojit pevne a neochvejne.
7. Aj zaciatocnik dokaze zvladnut CVcko, je ale treba, aby si vybral stena povahou vhodne pre zaciatocnika - cize radsej menej drze a viac mazlive.
8. Aj ja si myslim ze nie je vhodne dovliect domov stena ak zvysok domacnosti ma z CVciek strach. Preto by som vrelo odporucila zobrat svokru aj priatelku na nejaku CVckarsku akciu, kde mozu vidiet psiska pohromade medzi ludmi a detmi. Naozaj je lepsie raz vidiet ako trikrat pocut - o nevyrovnanosti povahy u CVciek je dnes naozaj takmer uz len pocut, a ak sa clovek pozrie, vidi vacsinou dobre povahy a zvladnute psy.
Takze - drzim paste.
|