Dobrý den, když se na to dívám zpětně, byla chyba, že se jednu dobu povolilo znovuzrentgenování psů, kteří dostali od MVDr. Šterce špatné hodnocení. Všichni, kdo tady diskutujeme, jsme toho využili. Teď tedy máme dva výsledky, bohužel.
Ale přesto si myslím, že tam, kde byl skok např z "D" nebo "C" na "A", tak tam nebylo polské (italské či jiné ) posouzení objektivní.
Proto bych takového psa (plemeníka) s čistým svědomím nedoporučila majiteli nějaké fenky, která "A" nemá. To by nebylo vůči majiteli feny fér.
Ano, kryla jsem s Doranem. Původně jsem vyjela za Amarokem Šedý chlup, který nám zbyl jako téměř jediný po činnosti minulé chovatelské komise ve skupině sedm. Téměř nikomu nestál za to za ním na krytí jet. Bohužel z krytí nic nebylo a já jsem narychlo přes telefon konzultovala s p. Matušincovou i p. Pluhařovou náhradníka. Bohužel z nabízených byl na druhý den k použití je Doran. Byl tedy z nouze ctnost. Ano, použila jsem psa, který podle mě není 100% zdravý. Ale také nikomu netvrdím, že je.
To je také naposledy, kdy vám zdůvodňuji, proč jsem použila toho kterého psa.
|