Quote:
Originally Posted by Margotwolf
Pavle, promiň, ale ty jsi takový diskutér. Na papíře ano je to správně, ale ve skutečnosti se v tom období skoro dýchal všeobecný nesouhlas a zamítnutí jakéhokoliv pokračování. A riskovat to stejně? Velmi pravděpodobně (možná se mýlím, nechci nikomu křivdit) by mi zůstali na dvoře bezpapíráci a tím pádem nepoužitelní k výzkumu.
|
Asi jsi zcela nesledovala tehdejší diskuzi. Pokus s Mutarami měl i své příznivce mezi členy současného vedení KCHČSV. Ale zásadní rozdíl byl v tom, že např. Karel Skoupý se tehdy vyjádřil (a na nějaké diskuzi tady toto vyádření jistě najdeš), že je to zajímavý pokus, který by jistě mohl přinést důležité výsledky. Ovšem jako pokus, který musí mít svá pravidla a ne partyzánsky křížit a zapisovat křížence. Pokus s pravidly a s předem stanovenými cíli se totiž provede, pak se podle předem stanovených kritérií vyhodnotí a pokud kritéria nejsou splněna, tak se ukončí. Pokud jsou splněna, tak se pokračuje. Nicméně všichni, kteří mají v Mutarách prsty, předem předpokládali, že prostě kříženci půjdou do chovu. Nebo snad Ty víš o nějakých kritériích, podle jakých se bude čtvrtá generace a všechny předchozí posuzovat ? O bonitaci nejde, pokus nebyl o typu, ale jak sama píšeš, o vlivu vlka na zlepšení dysplazie.
A ještě jedno by mne zajímalo, jak si představuješ vyhodnocení 4. generace ? Dokážeš donutit všechny budoucí majitele (a zřejmě jich už bude hodně) aby své psy nechali posoudit ? A jak to vyhodnotíš ? Co když 60% neprojde, tak byl pokus úspěšný nebo ne ? Bude se dál pokračovat ? Prostě zásadní problém byl a je v tom, že nikdo neví, co od tzv. "pokusu" chce za výsledky. Je to prostě od počátku snaha za každou cenu přikřížit kanadského vlka a bezpapírového německého ovčáka do populace ČsV.
Quote:
To, že jsou zapsáni do pomocného registru s pravdivými daty.
|
To snad nemyslíš vážně ? To znamená že jsou pod kontrolou ? Ne, to znamená pouze to, že mají papíry a v Itálii s nimi může kdokoliv bez jakýchkoliv omezení krýt.
Quote:
Majitelka Audrey si nezažádala o krycí list, protože v té době už jsem byla majitelkou já, žijící v Itálii a tím pádem nespadající pod pravomoc ČMKU, ale povinná splnit podmínky ENCI (rovnocenná organizace ČMKU v Itálii, stejně jako ČMKU člen FCI).
|
Audrey je tedy u Tebe a Ty jsi její majitelkou ? Majitelkou tedy není Naďa Šebková ? Máme tedy asi chybu v databázi majitelů.
Quote:
Pro mě ten "původní duch" znamená pokus: výzkum vlivu vlka na případné zlepšení stavu dysplasie a jak se v těch čtyřech generacích projeví. Pro mě je důležitý výsledek tzn. ta slavná čtvrtá generace, která teprve bude hodnocená na výstavě podle standardu a jestli odpoví aspoň na velmi dobrou, bude se moct, ale nemusí, zapsat do ROI a tím pádem začlenit do populace čistokrevných psů.
|
To je právě ta scestnost. Navíc si protiřečíš. Co má výzkum DKK společného s posouzením na výstavě a se standartem ?
Quote:
A prosím, neházej mě do jednoho pytle s ostatními. Jak už jsem uvedla, já jsem udala všude pravdivé údaje.
Děkuji za důvěru, doufám doopravdy míněnou. Na první část jsem už odpověděla výše. Na druhou: Nikdo mě o to nepožádal, prostě jsem zhodnotila situaci a rozhodla se udělat v mém malém měřítku něco pozitivního nejen pro rasu, ale i pro výzkum samý - vždyť o vlcích toho víme opravdu málo.
|
Andreo, víš, že mezi námi nebyl nikdy žádný problém. Ale nějak stále nechápu, jak to tedy je ? Ty jsi zavolala sama od sebe Nadě Šebkové, aby Ti prodala Audrey, že chceš pokračovat v pokusu s Mutarami ? A ona Ti ji bez problémů prodala ? Nikdo Tě o nic nežádal, Ty sis se svými rozsáhlými znalostmi o chovu sama vybrala krycího psa (v ČR) a Audrey nakryla ? Teda to jsem zvědav, co mi na tohle odpovíš.