Thread: Srst
View Single Post
Old 27-03-2009, 09:26   #25
yzengrin
Member

yzengrin's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jenik View Post
Průjem bývá většinou u psů, co baští granule nebo nekvalitní konzervy. Nebo zejména, pokud se krmí kombinací syrové + granule. Je to dáno tím, že granule se tráví jinak než syrové maso a právě to způsobuje tyto problémy. Pokud má pejsek průjem z vlastní zkušenosti doporučuji rozvařenou rýži (totálně) a živočišné uhí. A čím obyčejnější, tím lepší rýže. Průjmy může způsobovat i jogurt, je proto lepší tvaroh. Já sice problémy nemám, ale manželky zlaťák se posere prakticky po všem. Takže ten má s masem útrum, o olejem taky, žere jen proplanku. Na srst jsou supr právě ty vajíčka, ještě můžu s blížícím se jarem doporučit kopřivy Srst po nich je krásná...
...s těmi granulemi souhlasím. Mám stejnou zkušenost. Nemá sice total průjem, ale zkrátka to není tak uplně ideální konzistence pro bezproblémový sběr. Nicméně, čistě po mase, mi zas ty bobky přijdou dost tvrdé..Takže dávám často právě tu kombinaci-smíchám syrové maso s granulema (cca půl na půl, nebo čeho mám zrovna víc..snažím se o větší podíl masa) a pak je vše tak akorát. No, a po čistém mase to taky není uplně vždy uplně ok. Ale granule jsou zaručená čistka.
yzengrin jest offline   Reply With Quote