Quote:
Originally Posted by Jenik
Průjem bývá většinou u psů, co baští granule nebo nekvalitní konzervy. Nebo zejména, pokud se krmí kombinací syrové + granule. Je to dáno tím, že granule se tráví jinak než syrové maso a právě to způsobuje tyto problémy. Pokud má pejsek průjem z vlastní zkušenosti doporučuji rozvařenou rýži (totálně) a živočišné uhí  . A čím obyčejnější, tím lepší rýže. Průjmy může způsobovat i jogurt, je proto lepší tvaroh. Já sice problémy nemám, ale manželky zlaťák se posere prakticky po všem. Takže ten má s masem útrum, o olejem taky, žere jen proplanku. Na srst jsou supr právě ty vajíčka, ještě můžu s blížícím se jarem doporučit kopřivy  Srst po nich je krásná...
|
...s těmi granulemi souhlasím. Mám stejnou zkušenost. Nemá sice total průjem, ale zkrátka to není tak uplně ideální konzistence pro bezproblémový sběr

. Nicméně, čistě po mase, mi zas ty bobky přijdou dost tvrdé..Takže dávám často právě tu kombinaci-smíchám syrové maso s granulema (cca půl na půl, nebo čeho mám zrovna víc..snažím se o větší podíl masa) a pak je vše tak akorát. No, a po čistém mase to taky není uplně vždy uplně ok. Ale granule jsou zaručená čistka.