View Single Post
Old 28-03-2009, 19:53   #17
Radka Kendziorová
Junior Member

Send a message via ICQ to Radka Kendziorová

Quote:
Originally Posted by jerabekj View Post
Snad tohle téma přitáhne oči některých novopečených majitelů a přečtou si příhodu, která není veselá, ale má dobrý konec...

Když byl Agyr mladý (tak 5 měs.) šel jsem s ním jednou nakupovat a nechal ho uvázaného před obchodem u zídky se zábradlím. Nakupuju a nakupuju a najednou si uvědomím, že někdo volá "komu tady běhá ten velkej šedivej pes?!". Vystřelil jsem jako z praku a před obchodem mne radostně vítal vyplašený Agyr bez vodítka a obojku. Podíval jsem se k zábradlí a ke své hrůze zjistil, že vodítko s přetrženým koženým obojkem visí na druhou stranu. Asi se lekl vozíků nebo někoho kdo si ho chtěl pohladit a zábradlí přeskočil. Hrůza na tom bylo to, že na druhé straně bylo parkoviště 3m hluboko. Kdyby se tenkrát nepřetrhl obojek, neprožili bychom spolu krásných 13,5 roku. Nejsem jediný koho tohle postihlo ... kamarád na stejném místě a z podobného důvodu málem přišel o fenku - ta neměla tolik štěstí a visela na stahováku a pevném laně. Okolo stáli lidé, koukali jak se fenka škrtí a sice někdo kamaráda zavolal, ale nikdo jí nepomohl přestože měla náhubek. I tato příhoda měla dobrý konec, i když kamarád musel fenku zresuscitovat.

Poučení je banální - Nikdy nepřivazovat psa tam, kde by se mohl oběsit, i když to není na první pohled patrné!
To je šílené...ale dobré ponaučení!
Radka Kendziorová jest offline   Reply With Quote