View Single Post
Old 01-04-2009, 20:01   #12
mima
Junior Member

Ahoj chcela by som ti poradit ohladom tych usi. S Daresom som mala tiez podobny problem, ale jemu padlo len jedno ucho. Ked mal 3 mesiace, som s nim isla prvy krat na cvicak a tam mi poradili pridavat do jedla skrupiny od vajec. A ono to zabralo do tyzdna mal ucho zas v poriadku.
Ohladom cvicenia som tiez toho nazoru cim skor tym lepsie. S Daresom som zacala chodit na cvicak od 3 mesiacov, no to uz musel reagovat aspon na svoje meno a ako tak na povel ku mne.
V stopovacke ja osobne zas taku vyhru nevidim, bo pes sa na nu nauci, tak ako Dares, no na zaciatok je to urcite lepsie ako neustale volanie na psa bez vysledku. Ked ma Dares stopovacku tak o tom vie a pride i bez trhnutia. To iste aj v dlhodobom odlozeni s ktorym by som chcela poradit. Ked ma stopovacku ostane na danom mieste bez problemov, ale ako nahle ju nema, vie ze nad nim nemam az taku kontrolu. Bez stopovacky mi v odlozeni ostal max. 5-7min. a to tiez vtedy, ked nikto necvicil so psom privolanie alebo aport. Ako nahle zbada ze iny pes ma vybeh tak aj on chce mat a pri tom vie, ze spravil zle. Budem vdacna za kazdu radu, vsetky vyskusam aby som vedela co prave na neho plati.
S aportom mam tiez problemy ale pomaly ale isto ho nosi i ked nerad.
mima jest offline   Reply With Quote