Quote:
Nie obruszaj sie prosze tym moim listem, "moja Droga" bylo z sympati a
(tylko w slowie pisanym nie mozna rozpoznac intonacji).
|
Swieta prawda ze nie mozna rozpoznac bo ja sie nie obruszylam ino na fali pielegnacji "zlagodnienia charakteru na starosc" - chcialam sie wytlumaczyc

)
Quote:
Z tymi "brakami" to wierz mi jest pewien problem i to nie tylko kwestia wyborow ale i mozliwo sci. Czasami musi zostac wybrany "zloty srodek" i u nas na razie jest i bedzie tak, ze ranki sa dla ludzi a wieczory i weekendy dla psa- a my na razie bedziemy cierpiec z powodu demolek.
|
jasna sprawa ! Kazdy inaczej rezyseruje sobie zycie z psem , ja akurat mam zycie podporzadkowane psu ale to moj fijol i moje konsekwencje

)
Quote:
To moze sie zmienic jesli Halla przejdzie etap fascynacji innymi i zacznie prawidlowo reagowac na komende "wroc", wtedy bede ja mogla spokojnie i bez obaw spuszczac ze smyczy na trawniku przed domem i pozwolic rano biegac do woli.
|
A mam pytanie: probujesz przeciwdzialac w jakis sposob ewentualnemu olewaniu komendy?
Quote:
a w skrajnych przypadkach odwrot z krzykiem i bieg co sil, co wzbudza u psa jeszcze wieksze emocje.
|
Bo piskajace dziecko znacznie zyskuje na atrakcyjnosci ...a jak jeszcze ucieka to ho!ho!

))
a tam...bedzie dobrze

)))
Jak chcesz to pozycze Ci swoja dewize :"mam psa - mam zawsze futro, balagan i takie tam w domu "

))
pozdrawiam
Gaga z Giga