View Single Post
Old 17-04-2009, 07:42   #15
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Quote:
Originally Posted by Grin View Post
I nie raz się zdarza, że ludzie, którzy nic praktycznie nie wiedzą o rasie, zwracają uwagę na to, z jaką gracją się porusza, a to przecież jeszcze taki "szczyl".
Widzę, że mamy bardzo podobne doświadczenia... Nie przypadkiem ulubioną kumpelą Lorki od biegania jest charcica

Quote:
Originally Posted by Grin View Post
sądzę, że większość z nas jest zakochana w swoich wilczusiach.
Podobnie jak Grzesiowi podoba mi się bardzo wiele wilczaków, bardzo zresztą różnych... Nie jestem hodowcą, więc mogę zwracać uwagę wyłącznie na osobowość psa a nie dlugość jego ucha, formaty, itp. To wielki luksus, dlatego rozumiem, dlaczego Margo nie pali się do bycia sędzią (dziedzina inna, ale mechanizm ten sam ).

Ale prawdę jest też, że niezależnie od tego jakie psy nam sie podobają, czy które nas zachwycają - kiedy przychodzi do wyboru własnego podświadomie szukamy hodowcy, którego gust jest najbardziej zbliżony do naszego... Tina i Lorka - to zupełnie różne i nieporównywalne dwie istoty, ale z perspektywy widzę wyraźnie, że to co nas najbardziej zachwycało w Tinie odnajdujemy też w Lorce - serdeczność, śmiałość, odwagę stawiania czoła nowym sytuacjom i właśnie ruch - odziedziczony po Alinie i uwarunkowany dobrą budową ciała.

Rona jest offline   Reply With Quote