View Single Post
Old 22-04-2009, 21:42   #18
CDaniela
http://www.srdcervac.wbs.

CDaniela's Avatar

Quote:
Originally Posted by Radka Kendziorová View Post
Dobrý den, chtěla bych taky přidat nějaký ten příspěvek. Mám své první ČV, jmenuje se Bhrigu Vlčí legenda a je mu rok a půl. Jako štěně jsme chodili mezi lidi pejsky, snažime se cvičit. Podotýkám že to není můj první pes. Povely zvládá jaksepatří a čím je starší tak mi přijde že už se i snaží a baví ho to ale horší je to s jeho agresivitou. Nevím jak je to možné, ale nesnese se s žádným psem. Fenky ještě jakžtakž ale pokud jsme na procházce a někde za plotem běhá jiný pes tak je konec...vrčí, štěká a nemít svých 63kg tak ho asi neudržím..bohužel snažím se ho to odnaučit ale pořád marně. Tak samo lidi. Byli jsme už i vykázání z kruhu neboť zavrčel na rozhodčího. Lidi se mu přestávají líbit. Ohledně hlídače mu nemůžu nic vytknout protože vlézt někdo do zahrady tak z něj asi nic nezbyde. Odmalička vyrůstá s retrívrem který bude mít v červnu 2 roky a sním je kamarád ale samozřejmě že žárlí. Mám obavy hlavně co se týče bonitace a s výstavami to taky vidím bledě protože jsem studentka a platit za výstavy ze kterých nás stejně vykážou donekonečna nejde. Jestli máte někdo nějakou radu poraďte prosím, jestli lze s takovým psem něco udělat. Mezi námi (rodinou) je uplně milý hodný, lísá se, mazlí, je hrozně milý. Cizího člověka k sobě pustí, ten si ho pohladí a v zápětí po něm vyjede. Nevím no. Děkuji za každou radu. Radka
Samec. Jen mě trochu zaráží popis chování vašeho psa na vlastním pozemku. Hlídání beru ale na "trhání" je přece jen trochu mladý. Vjíždění na lidi netolerovat. K bonitaci - bonitaci provádí lidé, kteří sami čsv chovají a ty rozhodně chování vašeho psa nepřekvapí. Vrčení můžete do určité míry korigovat, 100% ho ale psu nezakážete. Je to jeden z běžných projevů komunikace našich psů. Zvlášť někteří jedinci jsou hodně uvrčení.
Na výstavách by se pes měl chovat v mezích slušnosti. Opět platí, že rozhodčí - chovatelé čsv tyto projevy často tolerují. Pes ale nesmí v žádném případě napadat. Ani lidi ani ostatní vystavované psy. Takže jak bylo výše uvedeno, tlumit dominanci.

Last edited by CDaniela; 22-04-2009 at 22:38.
CDaniela jest offline   Reply With Quote