Thread: Smaczki
View Single Post
Old 22-04-2009, 22:27   #13
wilczakrew
Senior Member

Quote:
Originally Posted by GRABA View Post
Hiii............ dałam się wciągnąć w te Wasze smaczki
Znaczy teraz też Unkę podkarmiam, że niby w nagrodę......., ale przez przypadek odkryłam, że najlepsze jest to co wilczak lubi ukraść, w sensie podkradać.....
Unka podkrada kotce jedzonko....., więc czemu by tak kociego nie dać wilczandzie skoro tak tego pragnie. .....
No z tym podkradaniem to jest różnie. My mamy ustalone, ze to co 30cm nad podłogą jest nietykalne. Nie oznacza to, ze nie można powąchać czy chociaż polizać ale zabrać nie wolno. Wtedy nie opuszcza kuchni i czeka co mu spadnie niżej. Zawsze spada bo jakaś nagroda za grzecznosć musi być.
Raz tak pilnował przez 3 godziny kaczki, która była na święta.
Ja musiałem to wprowadzić bo z racji na wzrost już 6 miesiecznego szczeniaka nie musiał nawet wskakiwać by mieć cos w zasięgu ławy . Teraz to ma wszystko także ze stołu czy blatu w swoim zasięgu bez wysiłku. Jednak nie bierze nic i czeka aż dostanie. Nawet jego miska z jedzeniem na stole jest nietykalna ale wtedy wie, ze to jego i przychodzi sie upominac.
W pracy jak mięso jest w reklamówce na podłodze to co chwila sprawdza czy tam jest i się przypomina, ze moze by zjadł kawałek.
wilczakrew jest offline   Reply With Quote