Quote:
Originally Posted by CDaniela
Samec. Jen mě trochu zaráží popis chování vašeho psa na vlastním pozemku. Hlídání beru ale na "trhání" je přece jen trochu mladý. Vjíždění na lidi netolerovat. K bonitaci - bonitaci provádí lidé, kteří sami čsv chovají a ty rozhodně chování vašeho psa nepřekvapí. Vrčení můžete do určité míry korigovat, 100% ho ale psu nezakážete. Je to jeden z běžných projevů komunikace našich psů. Zvlášť někteří jedinci jsou hodně uvrčení.
Na výstavách by se pes měl chovat v mezích slušnosti. Opět platí, že rozhodčí - chovatelé čsv tyto projevy často tolerují. Pes ale nesmí v žádném případě napadat. Ani lidi ani ostatní vystavované psy. Takže jak bylo výše uvedeno, tlumit dominanci.
|
Ještě bych chtěla upřesnit. Když je na pozemku nevyjiždí na každého kolemjdoucího. Některých kolemjdoucích si ani nevšimne a vklidu leží ale někteří se mu nějak nelíbí a tak je naježený běhá ze strany na stranu a opravdu agresivně štěká. Na vodítku-procházce..chodíme s kamarádkou ta si bere mého retrívra...ji zná a nikdy po ni nevyjel a mazlí se s ní. Kamarádka jiná která je taky pejskař ale viděl ji poprve...sedl si, nechal se pohladit ale po par minutach-je takovy že se hodně dívá do očí-a vyjel. Kamarádovi dokonce prokousl bundu ale to byl na vodítku. Zdá se mi že když je na vodítku cítí se ohrožený a tak se brání. Může to být možné?Na Národce mi trochu zavrčel..a když rozhodči udělal prudky pohyb od nás když už ho ošahal tak jen trošičku cvakl zubami a už nás neposloudili. Ale jinak stál celkem statečně.Ostatní plemena (když jsme čekali na kruh) málem sežral ale ve chvíli kdy se kolem nás objevily čvčka tak se patrně sklidnil až jsem byla překvapena a spiš projevil zájem, zvědavost. V kruhu byl šikovny jakoby se snažil dělat co ostatní.Snad ještě trošku dospěje..připada mi že je trošku lepší, začíná reagovat více na povely.