Daiva, spokojnie

Zobacz moje ostatnie zdanie - zupełnie nie poruszam tematu Wilka, jako takiego, nawet nie tykam zaistnienia Wilka czy Hamleta w bazie.
Chodzi tylko i wyłącznie o zasadę, wg której baza zawiera psy z rodowodem i te bez rodowodów. Taka zasada nie jest nigdzie zapisana, więc nie można uważać ani jednej ani drugiej opcji za jedyną, słuszną.
O ile dobrze zrozumiałam, to Ty zakładałaś że baza to TYLKO psy z rodowodem więc byłaś zdziwiona omawianym wpisem.
I na to odpowiadałam. na nic więcej.
Nadinterpretacja jest zbyteczna.
Ale jeśli niepokoi Cię los Wilka to masz podany kontakt- możesz skorzystać z niego.
Dla Twojej wiadomości- nie zabieram głosu w dyskusji o samym Wilku bo już to zrobiłam, raz- negując pomysł wyrabiania mu papierów i drugi- gdy został oddany, z przyczyn które dla mnie są kompletnie niewiarygodne.
Ale nie zwykłam rozmawiać z ludźmi, którzy innych (w tym i zwierzęta) traktują jak zabawkę lub narzędzie do leczenia się z własnych, nazwijmy to "niedoskonałości". Mój czas jest zbyt cenny abym go poświęcała na takie przypadki

Zreszta powtarzanie 17 razy tego samego nie zmienia sensu pierwszej wypowiedzi, więc po co?
Wyjaśniam Ci to aby była jasność kontekstu mojej wypowiedzi- dotyczącej TYLKO niejasności pojawienia się nierodowodowego psa w bazie wolfdoga