View Single Post
Old 05-05-2009, 19:55   #20
wilczakrew
Senior Member

To ja w takim razie zapytam inaczej.
Wszyscy się wypowiadają i Gaga ma racje, choć ja nie wiem w czym.

Kto z Was czytał Regulamin Klubu Rasy jaki jest na stronie związku.

Można zrobić kryteria i zaprosić właścicieli reproduktorów bo przecież to dzieki nim sa szczenięta, można zaprosić wszystkich tych co są ciagle na wystawach lub zrobić statystyki kto ma ich najwięcej w przeliczeniu na psa. Może wziaść pod uwagę tych co ciągle chodzą na szkolenia z psem, no też wszystkich tych co mają zamiar coś wyhodować.
No w zasadzie to mogą przyjechać wszyscy nawet polacy co są z psami za granicą. Mogą nawet Ci bez psa bo też sie do czegoś przydadzą.

Tylko po co bo mnie sie wydaje, ze aby brać udział w dyskusji to najpierw należy zrozumieć o co ona się toczy i co jest jej załozeniem.

Spotkanie nie jest żadnym kumoterstwem, a jedynie sposobem dojścia do porozumienia i zrobieniem pewnych założen. Takie załozenia mają zaprocentować powstaniem Klubu Rasy w przyszłosci, ale jak to napisałem do tego jeszcze długa i cieżka droga.

Jeśli komuś nie odpowiada taka forma zawsze moze zorganisowac własne spotkanie i zaprosić sobie kogo zechce. Moze też przyjąć sobie dowolne kryteria i temat.

Na temat kryteriów wyboru nie będe się nikomu tłumaczył, a zwłaszcza Gadze bo nie widzę takiej potrzeby. Nie organizuje wyboru najlepszego psa reproduktora, tak samo jak najlepszej suki hodowlanej.

Może sie to pewnym osobom niepodobać bo mogą sie czuć pominięci tylko ja nie do końca wiem w czym. Nikt niczego nie bedzie robił przeciwko komuś, niczego ustałał wbrew innym i broń boże stawiał się na czele czegokolwiek z racji tego spotkania.

Myślę, ze wiele osób nie zrozumiało kompletnie idei do jakiej dąże albo zrozumiało ją jak najbardziej i czują sie z tego powodu zagrożone.
wilczakrew jest offline   Reply With Quote