View Single Post
Old 08-05-2009, 01:07   #65
wilczakrew
Senior Member

Quote:
Originally Posted by jefta View Post
być może... ale z drugiej strony co na to ustawa o stowarzyszeniach? Osobiście czuję niesmak po tej odpowiedzi "albo z nami albo przeciw nam"
Masz Kasia zupełną rację.
Zapis jest niezgodny z ustawą o stowarzyszeniach. Odmowę dostaliśmy z konkretnej przyczyny ale nie mam zamiaru w nia wnikac. Związek powołujać się na zapis własnego Statutu( w tej konkretnej sprawie ) złamał prawo na podstawie którego sam prowadzi swoja własną działanosć.
Prowadziłem w tej sprawie kilka konsultacji prawnych i mam kilkoro bardzo chętnych prawników aby się nią zająć.
Wszyscy maja takie samo zdanie.
Zresztą na podstawie takiego samego statutu działa przynajmniej kilka stowarzyszeń w Polsce, posiadających taką zgodę.
Rozmawiałem w tej sprawie też z kilkoma osobami ze środowiska i zajeliśmy jednakowe stanowisko.
Dlatego nie wystąpię na drogę sądową aby nie zaszkodzić nie sobie bo ja nie mam nic do stracenia ale środowisku .
Zresztą akurat to jest bardzo proste do obejscia i takie stowarzyszenie też powstanie, ale nie w tej chwili.
Będzie robiło wszystko to co jest jego zamierzeniem i niestety ZKwP nie będzie miał na nie zadnego wpływu.

Co do niesmaku to ja się już nie wypowiem.
wilczakrew jest offline   Reply With Quote