View Single Post
Old 22-01-2005, 18:35   #18
Ali
Junior Member

Ali's Avatar

Ahoj Mirko,

Kdyz jsem si privezla Monkeyho mela jsem stejny problém. Poridili jsme mu prenosnou plastikovou boudicku (box). Pres den byl v kuchyni a na noc jsme mu ho dali do ustrani do predsine, aby mel klid a nestal se z nej zavislak. Stejna chyba! Knucel a vyl tak strasne, ze nikdo nespal. Mame sice rodinny domek, ale presto jsem prvni dva dny chodila poslouchat ven jestli to nahodou sousedi neslysi. Rikali jsme si vzali jsme ho od mami, potrva to tak tri dny, pak si zvykne a s vytim bude konec. Uplynul tyden a nic se nezmenilo.
Ve dne byl Monkey svetovy pejsek a v noci stejna pisnicka. Za to na nas uz se lide zacali divat jako na umrlce. Nevyspali, vycerpani, kruhy pod ocima, Robertovi se nekolikrat stalo, ze usnul v praci pod kamionem a ja jsem v praci systematicky prodluzovala svoje pauzy. Jak jsem si sedla, usnula jsem. Tak jsem se obratila na kamarada zaroven cvicitele psu, ktery kdyz jsem mu situaci vylicila mi rekl. "No to je jasny, chce byt s vami. Dej mu box na noc do loznice a budes mit klid".
Dalsi noc jsme prenesli box k nam do loznice a bylo po vyti. Jenze jsme oba spali tak tvrde, ze ani jeden z nas neslysel budika a prisli jsme pozde do prace. Ale od té doby byl s vytim konec.

Do 4 mesicu byl Monkey doma a pak jsme do zacali zvykat venku. Nejprve tri az ctyri hodiny sam venku, pak s nami doma a na noc v boxu v predsini. Postupne jsme dobu venku prodluzovali, az nakonec kdyz jsme odchazeli do prace, dali jsme ho ven a po nasem navratu ho brali domu. Zvykl si na to uz bez problému. Dnes to funguje skoro stejne.
Po prestehovani (zacatkem prosince) jsme mu v novem domku dali velky box na noc do skepa (tady jsou sklepy delané jako obytné, ale jeste to tam nemame hotové), pres den je venku a odpoledne po chvilkach s nami. Na zimu si zvykl tak dobre, ze me to az prekvapilo. Pripomina mi Huskey, casto i kdyz mrzne, presto ze ma zateplenou boudu, spi stejne jako Huskey na snehu a do boudy jde jen kdyz snezi anebo po zradle, to spi a chce mit klid. Takze kdyz mu jdu dat nazrat, musim davat pozor abych neuklouzla, protoze jak spi na snehu, svym teplem pod sebou vytvori led a kdyz napadne snih neni to videt. Nebo, kdyz vi, ze jsme doma, vleze si do boudy, ale jen predsinky a hlava mu kouka ven, to aby nahou neco nepropasl.

S curanim doma to sice bylo delsi nez u jinych psu, ale ve ctyrech mesicich uz doma nic neudelal. Jen jsme ho museli sledovat a vypozorovat
jeho zpusob jak nam dat najevo, ze chce ven. Nekdy zaknucel a sel ke dverim, jindy si jen sedl ke dverim a cekal, a kdyz jsme nereagovali, prisel ke mne, cumakem do me strcil a sel ke dverim. Nekdy se stalo, ze jsem ho byla vyvencit a pak jsme si doma hrali. Po ukonceni hry, bezel znovu ke dverim, ale ja jsem si rikala, ze to na me hraje, ze chce jen abych sla ven a zaridila se podle jeho vule. Tak chvili cekal, pak prisel ke mne zduchnul do me a kdyz se nic nedelo provokativne vedle me udelal malou louzicku. Od té doby po kazdé hre jsem ho znouvu brala ven a uz to neopakoval.
Ted kdyz je pres den hodne venku, narostla mu nadherna husta srst a kolem krku ma tu prekrasnou vlci hrivu. Proste je to vlk. Je radost se na nej podivat.

Ali
Ali jest offline   Reply With Quote