Thread: 17.05.09 Bytom
View Single Post
Old 18-05-2009, 16:36   #59
Bebe
Junior Member

Quote:
Originally Posted by GRABA
Btd, ja w wojny się nie wdaje, bo spodziewaliśmy się Waszej rozpaczy
i ataków, ale ja jestem ponad to
Ależ rozpaczy żadnej z naszej strony nie ma. Miło, że młody pies wygrywa i niech ma "na zdrowie" kolejny tytuł do kolekcji. Drażniące jest jedynie podejście - wskaż proszę zdjęcie z tej wystawy na którym Ciri ma podkulony ogon? Ja takiego zdjęcia nie mam. Ogon wisi swobodnie w dół.

Co do biegania w ringu: są sędziowie, zwłaszcza ci "starszej daty", którzy szczególnie zwracają uwagę na zachowanie psa w ringu. I żadna to złośliwość z naszej strony, jeśli Ci mówimy, że trzeba z psem wypracować żeby nie gryzł po rękach czy ringówkę, bo w końcu traficie na sędziego u którego wylecicie z ringu z niezbyt przychylną opinią - a takie przypadki już widziałam. Tak uwaga pod Waszym adresem, to nie złośliwość a dobra rada na przyszłość.

I nie masz się co tu bulwersować za opinię sędziego z Częstochowy - bo jeśli suka nie stoi spokojnie przy porównaniu, to jak on ma wybrać? Postaw się na chwilę w jego sytuacji. Sędzia pokazywał Ci jak ustawić sukę i w jaki sposób ma stać, ale Unka jest młoda i rozbrykana i to rozbrykanie wychodzi nie w tym momencie co trzeba.

I tak, masz rację, w rigu trzeba pokazać co w psie najlepsze, a jak ma to sędzia zobaczyć jeśli pies się zachowuje tak jak Unka?

Last edited by Bebe; 18-05-2009 at 17:06.
Bebe jest offline   Reply With Quote