Podobna historka, podobne tema:
Sel jsem tuto sobotu s Kippem (14mes CV pes) takovy maly dogtrek cca 30km kolem Berouna. V lese byl lehky poprasek a krome obcasnych poryvu vetru bylo nadherne slunecne pocasi.
Po par kilometrech, kdyz jsem uznal ze se hafan nestydi a obstojne tahne, jsem mu dal svobodu a vypnul ho ze snury. Radostne si behal tam a zpet, zatimco ja jsem pokracoval ve sviznem masirovani.

Asi po dvou hodinach neruseneho pochodu zacal vetrit s frnakem uplne vzhuru, tak jako kdyz vyje. Prislo mi to podivne, protoze vetsinou cucha na zemi treba stopy zvere. Rozhlizel jsem se do vetvi stromu, co by to mohlo byt?
Kipp byl ode me asi 10 metru, kdyz tu nahle jsme oba soucasne spatrili dva burty povesene asi 1,5 m vysoko na vetvi blizkeho kere. Kipp byl samozrejme rychlejsi, burta si i pres me varovani ulovil a nez jsem stacil vyhruzne dobehnout a zarvat tak prvniho "vdechnul" Hodne jsem se rozcilil

(asi proto ze neco takoveho jsem v lese jeste nezazil - burty na vetvich keru) Toto rozcileni zpusobilo, ze druheho burta Kippas vypliv a presunul se ode me do bezpecne vzdalenosti

Sebral jsem burta a zacal nacvicovat privolani v situaci kdy pes vi ze neni vse O.K. Takové to: pocem at ti to muzu vysvetlit
Kdyz se to po chvili podarilo. Precijen toto nacvicujeme nyni v puberte, velmi casto. Zacal jsem nacvik odmitani burta. Nabizel jsem mu ho se slovy: Vidis to? Chces to zkusit? OPOVAZ SE!! Kipp citil ze burt je moc dobry (i kdyz doma v zivote zadnou uzeninu nemel) ale na druhou stranu zna muj ton hlasu a tak se osival a radeji odvracel cumak pryc. Sikula.
A TED PRIJDE TO NEJLEPSI: V tu chvili, kde se vzala, tu se vzala, jakasi pani, ktera na me najednou celkem vazne zacala:
Ten burt, kterym krmite toho psa je vas?
JA (celkem nevrle): NE, ten je lesni.
ONA: Tak teda pane, to ste ho nemel brat! ten je nas! My to tady rozvesujeme pro deti! takhle nam kazite hru!
(upozornuji ze jsme byli v beznem lese)
JA: Hmm, tak ja z toho mam obrovskou radost (ironicky), ze muj pes nasel zavesenyho burta v lese. Co myslite ze ted delam? snazim se ho naucit aby si toho nevsimal, mimochodem, to je vybornej napad veset detem burty v lese na strom (opet ironicky)
Pani byla jeste vic rozcilena a u me to vyvolalo opacnou reakci, prestal jsem se bat ze ten prvni burt mohl byt otraveny (kdyz byl pro deti) a zacal jsem se smat, do jake situace se clovek muze v lesich u Berouna v polovine ledna dostat

Pani jeste neco brblala, ale ja vzal Kippa a mazali jsme ukrajovat dalsi metry a kilometry nasi tury.
A druhej burt? Zustal tam pro srnky

Anebo ho po Kippovi dorazili pionyri