02-07-2009, 20:44
|
|
Senior Member
|
MWP - Brno 26.06.2009
Tak jak obiecałam, tak teraz krótka wstawka z Brna.
Wystawa halowa – większość psów odwykła, zatem nic dziwnego, że niektóre były zdezorientowane.
Nagrody pozgarniał Jawzahr , moja Unka V3 – jestem bardzo zadowolona z oceny, tym bardziej, że:
wystartowałam z obdartą Unką - ojoj, to sucysko. Pierwszy raz Unka miała okazję pokazania ząbków bez mojego udziału…. – zajęła się nią sędzina i udało się, no bo paniusia tak fajnie po głowie głaskała…. Co do oceny, ja się cieszę z tego co dostałam.
Dla wystawiających, którzy jeszcze nie mieli okazji uczestniczyć w takiej wystawce, informacja ważna, to taka że zostając na pokaz (paradę) ras czeskich uznanych i nie, dostajemy połowę kaski za wystawkę zaraz do ręki – hehe. Polega to na tym, że prezenterka opowiadała o dumie narodu i wywoływała kolejno rasy i tak na olbrzymi ring, wchodziły gęsiego wszystkie sztuki danej rasy- podziękowanie i po kaskę.
Samo Brno przywitało nas piękną pogodą. Na terenie wystawowym odbywało się kilka imprez towarzyszących tzn. wystawa kotów (joj, bengalskie), bydła domowego (jejku, skąd wzięli takie olbrzymy to nie wiem), wystawa sprzętu rolniczego (ło, traktory giganty), zawody aglity, oraz wspaniała wystawa i parady koni (eh, ten czarny „Bóg”).
Częstowali jedzonkiem i wódką…, był liczne stragany z wyrobami promującymi wyroby regionalne itd.
Impreza warta uwagi - polecam
Last edited by GRABA; 02-07-2009 at 20:47.
|
|
|