View Single Post
Old 31-01-2005, 19:04   #54
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by Gaga
cholera , maialm iskierke nadziei, ze napiszesz, ze sa tacy co NIE TESTUJA.....czyli wrocilam na poziom normalnych moich bitew myslowych dotyczacych jadlospisu (mojego)..napisalam gdzies wczesniej, ze niestety nie jestem wegetarianka, niestety- bo doskonale zdaje sobie sprawe do czego sie przyczyniam kupujac mieso i wedliny
Gaga - ja tez nie jestem. Co nie znaczy, sie podoba mi sie to co robia co niektorzy hodowcy zwierzat. Ale taki jest swiat i gdy mialam praktyke w jednym z ogromnych gospodarstw niemieckich rozmawialam z grupa Polakow, ktorzy pracowali tam jako 'lapacze' kurczakow. I sprawa jest jasna: sa fermy, ktore sa jak obozy koncentracyjne, gdzie martwe zwierzeta leza razem z zywymi. Ale sa i takie, gdzie zachowuje sie podstawowe warunki i stara postepowac (ralatywnie?) humanitarnie. I wedlug mnie powinno sie te pierwsze pozamykac i stawiac na te drugie. Bo bez wzgledu na to czy jemy mieso, czy nie, to jako psiarze bierzemy w tym udzial. Bo psy mieso jedza i jesc beda, bo musza. I mimo wszystko cel mamy ten sam co obroncy zwierzat: 'walczac' o zwierzeta "ubojowe", ktore powinny zyc w lepszych warunkach i byc lepiej, zdrowiej karmione, pomagamy tez i naszym psom, bo i dla nich oznacza to lepsza i zdrowszy karme/jedzenie...

Innego wyjscia nie ma, bo psa nie nakarmisz zielenina. I nie puscisz do lasu, aby w sposob naturalny zapolowal na naturalna zwierzyne (czyt. zamordowal jakas mloda czy chora sarenke ). Jedyne co pozostaje to kompromis....

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote