View Single Post
Old 01-02-2005, 19:39   #3
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel

Čau Soni ,

Quote:
Originally Posted by Sona_Bognarova
Z toho mi vychadza, ze ak sa napriklad prihlasim ja so svojim psom na vystavu v CR do triedy pracovnej, mal by mi byt uznany velky certifikat ziskany v SR aj za ine skusky ako IPO a SchH.
Omlouvám se za špatnou formulaci, hned jsem ji opravil aby byla srozumitelnější (jako skoro vždy máš pravdu ).
Ale co se týká zahraničních psů, tak mi bylo řečeno, že prakticky velký certifikát by se, podle regulí FCI, měl vystavovat pouze za složené zkoušky všestranné, popř. záchranářské (výjimku tvoří zkouška FH).

Quote:
Originally Posted by Sona_Bognarova
Navyse, v SR sa uznava aj vytrvalostna skuska vykonana podla schvaleneho skusobneho poriadku a mala by byt uznana aj pre intersampiona krasy.
To je právě to, na co jsem se na ČMKU ptal. Tento pokyn přišel z FCI a jeho smyslem je zjevně právě sjednotit požadované zkoušky. Takže, jak jsem se dozvěděl ani v žádném jiném státě FCI by na interšampiona neměla stačit jiná zkouška, než jsou uvedeny v "Závazných pokynech...". Interšampiona totiž nevystavuje a ani nestanovuje jeho podmínky národní kynologická organizace ale FCI.
Pavel jest offline   Reply With Quote