Senior Member
|
Quote:
Originally Posted by Margo
Biorac pod, ze dopiero co organizatorka zarzucala NAM kopiowanie JEJ pomyslow to moze...
|
Wybacz Małgosiu ale jesteś bardziej złośliwa od innych zarzucając pewne uwagi pod woalą uśmieszku. To jest zagranie poniżej pasa, ale widzę, ze Ciebie to bawi.
Quote:
Ale serio....
Dobrze, ze ktoś rozwinął idee pomyslow spotkania w Poznej, a raczej zrobil to co odbywalo sie podczas pierwszych spotkan u nas, czyli nie tylko impreza, ale i szkolenie.... U nas ostatnio biorac pod uwage ponad setke uczestnikow jest juz trudniejsze do zorganizowania.... Choc za rok...
|
Wierzę w to, ze kiedyś spotkania w Późnej były tym, co sobie wymarzyłaś jednak w obecnej chwili nie są niczym innym jak tylko zbieraniną próżności. Szkoda tylko, ze młodzi właściciele chcą się jeszcze na to nabierać. Obóz nie jest rozwinięciem idei spotkań organizowanych w tym momencie przez Ciebie, bo nie ma nic wspólnego z jedną wielką imprezą gdzie psy są marginalną jej częścią, a właśnie ze szkoleniem. To jest obóz szkoleniowy i to czy się to Tobie podoba czy nie to nie Ty go pierwsza zorganizowałaś i powinnaś zachować powściągliwość. Więc nie faszeruj ludzi kolejnymi bzdetami w stylu „ setka uczestników „ „ jest już trudniejsze do zorganizowania „ Jak byś chciała to bez problemu masz ku temu warunki, aby taki obóz zorganizować u siebie i zakończyć go spotkaniem. Jak najbardziej masz możliwość zorganizowania go w sposób profesjonalny, jednak widzę, że zaczynasz robić się taka jak niektórzy nic dla innych tylko wszystko dla siebie. Jest to dla mnie przykre, bo miałem zupełnie inne zdanie na twój temat.
Quote:
A teraz dwa male "ale".... bo informacja powinna byc kompletna...
Niestety widac, ze organizatorzy nie siedza zbytnio w tym go sie dzieje w wilczakowym swiecie, bo wtedy wybor daty bylby inny...
|
Doskonale zdajesz sobie z tego sprawę, ze każda data jest zła. Masz tego dobry przykład, jeśli chodzi o spotkanie GI, bo to Tobie nie pasuje, żaden termin, więc nie dziwi mnie, ze i ten jest równie zły. Praktycznie mało, kto jeździ od nas na obozy w Czechach czy Słowacji no chyba, ze dysponujesz zupełnie innymi statystykami.
Quote:
Pragne zauwazyc, ze bonitacja ta nie bedzie oficjalna jako, ze nie spelnia warunkow zapisanych w regulaminie organizacji bonitacji... Przeglad hodowlany to nie tylko spotkanie znajomych i ocena przez sedziego, ktory ma uprawnienia na ocene psow tej rasy... Wspominam, bo takie weekendowe bonitacje i potem upieranie sie, ze jej wynik ma sie pojawic w bazie Wolfdoga to niestety ostatnio to bardzo czesty blad....
|
Ja też pragnę zauważyć, ze w Polsce nie ma regulaminu organizacji bonitacji, jak również prześwietleń , biegów itd. To czy ktoś chce to zrobić jest to tylko i wyłącznie jego dobra wola i nie jest to przymusem jaki próbujesz narzucać innym. Chcąc być obiektywnym to, żadna bonitacja jaka się odbywa w Polsce nie powinna być uznana i wpisywana do bazy WD. Jeszcze gorzej wygląda to na Litwie. Oboje doskonale zdajemy sobie z tego sprawę w jaki sposób są one przeprowadzane i jak bardzo wyniki potem prezentowane uzależnione są od konkretnego przydomku. Jeśli faktycznie miała byś w tym kontekście racje to masa kodów bonitacyjnych musiała by zniknąć z WD.
Quote:
Skad ta agresja...?
Zwykle obozy ustawiane sa tak, aby odbywaly sie w roznych terminach. A Osiecznica koliduje z obozem na Slowacji...
Oczywiscie nikt nie MUSI sie do tego stosowac... To jedynie dobra rada na przyszlosc, bo wtedy moze na kolejny oboz w Osiecznicy przyjedzie troche wiecej osob niz te kilkanascie z jednej hodowli ktore pojawia sie w tym roku, a ktorym termin z niczym nie koliduje, bo na zadne spotkania nie jezdza....
|
Zacząłem ten temat, więc i go skończę. Obóz szkoleniowy w Osiecznej nie jest prywatą jednego przydomka, bo będzie tam wiele osób z różnymi psami, różnymi przydomkami i bywających na wielu spotkaniach. Jeszcze dzisiaj myślałem, ze faktycznie WD jest rzetelną bazą danych zawierającą wszelkie informacje o Wilczakach i dla Wilczaków. Niestety muszę stwierdzić, ze jest to niezła prywata kilkorga osób wykorzystujących wszystko pod siebie w celu ośmieszenia i zniszczenia innych. Niestety, ale to, co się stało po raz kolejny nie pozwala mi myśleć inaczej. Informacja o obozie nie pojawiła się dla tego, aby komuś nacisnąć na odcisk, bo i tak lista jest już pełna i brak jest wolnych miejsc, ale dlatego, ze, jeśli ktoś miałby ochotę przyjechać zobaczyć, przyjechać na seminarium czy chociażby posłuchać oceny sędziego, który dokona obiektywnej oceny psa nie zwracając uwagi na przydomek, to może przyjechać. Niestety jednak informacje niewygodne albo mało istotne się nie pojawiają na WD z braku czasu, natomiast jest tu wiele miejsca i czasu na wzajemne pochwały i lizanie sobie tyłka. Wtedy trafiają do bazy w tempie błyskawicy.
Z przykrością będę patrzył jak powolnie to forum wzajemnej adoracji obumiera na chorobę zwaną paranoja, która trawi je niestety od korzeni.
Więcej dyskusji w tym temacie nie zabieram.
|