View Single Post
Old 28-07-2009, 18:47   #14
Margo
Moderator

Margo's Avatar

Send a message via Skype™ to Margo Send Message via Gadu Gadu to Margo

Quote:
Originally Posted by wilczakrew View Post
Wybacz Małgosiu ale jesteś bardziej złośliwa od innych zarzucając pewne uwagi pod woalą uśmieszku. To jest zagranie poniżej pasa, ale widzę, ze Ciebie to bawi.
Wcale nie bawi... To, ze najpierw jest wielka bitwa o wolfdog: zly serwisem z banda durnych wlascicieli, a teraz mamy reklame obozu samych krytykantow chcacych sciagnac tych zlych wlascicicieli do siebie, bo nie ma chetnych...jest... smutne...

Quote:
Wierzę w to, ze kiedyś spotkania w Późnej były tym, co sobie wymarzyłaś jednak w obecnej chwili nie są niczym innym jak tylko zbieraniną próżności. Szkoda tylko, ze młodzi właściciele chcą się jeszcze na to nabierać.
Grzesiek, jesli Ty to tak odbierasz to Twoja sprawa... W Poznej odbywaja sie spotkania wilczakowych rodzin oraz ludzi (i to calych rodzin), ktorzy dotad znali sie jedynie przez internet...Tak, sa to spotkania TOWARZYSKIE. Jesli to dla Ciebie targowisko proznosci to Twoj problem...
Dla mnie szkolenie jest diabelnie wazne, ale przez kilka dni, czy nawet tydzien mozna jedynie DORADZIC - cudow w szkoleniu nie dokonasz...
I pod tym wzgledem JESLI TYLKO CHCESZ to Pozna oferuje wieksze mozliwosci... Bo masz tu do dyspozycji SPECOW - od hodowli, szkolenia, czy wychowania... W Osiecznej JEDYNA osoba, ktora ma doswiadczenie ze szkoleniem wilczakow bedzie Monika Soukupova... A z tego co widac ona szkolen prowadzic nie bedzie... Wiec nie pisz prosze, ze to ja przereklamowuje nasze spotkania... Ja nigdy nie oferowalam cudow...

Quote:
Więc nie faszeruj ludzi kolejnymi bzdetami w stylu „ setka uczestników „ „ jest już trudniejsze do zorganizowania „ Jak byś chciała to bez problemu masz ku temu warunki, aby taki obóz zorganizować u siebie i zakończyć go spotkaniem.
Grzesiek, nie masz BLADEGO POJECIA czym jest organizacja takiego spotkania... W Poznej nie ma zaplecza sanitarnego - trzy dni sie wytrzyma, ale tydzien bez mycia...? PSY BY NAM od bijacego od ludzi zapachu POUCIEKALY. JEDZENIE: gotowales dla 100 osob? Lub chocby 50? Wiesz, tylko osoby, ktore co roku pomagaja nam przez CALY TYDZIEN zdaja sobie sprawe co to znaczy... Gdyby bylo to takie latwe to mielibysmy obozy juz 10 lat temu, bo ekipe szkoleniowcow z Czech, ktorzy wyrazili chec pomocy mamy przygotowana od lat...

Ale w samej Poznej obozow nie ma i nie bedzie.... Bo ludzie musza miec zapewnione choc minimum warunkow...

Quote:
Ja też pragnę zauważyć, ze w Polsce nie ma regulaminu organizacji bonitacji, jak również prześwietleń , biegów itd. To czy ktoś chce to zrobić jest to tylko i wyłącznie jego dobra wola i nie jest to przymusem jaki próbujesz narzucać innym.
MYLISZ SIE. Oczywiscie, ze bonitacje i ocene psow moze zrobic nawet moja ciocia-mleczarka... Wszystko rozbija sie o jej uznanie - Czesi i Slowacy uznaja jedynie te przeprowadzione wedlug ich regulaminu i czy sie to Tobie podoba czy nie trzeba sie tego trzymac... W chwili obecnej bonitacja w Osiecznej moze sie oczywiscie odbyc, psy dostana karty bonitacji i oceny.. ale prosze nie mydlcie ludziom oczu, ze bedzie cos znaczyla dla klubu czeskiego czy slowackiego...

Quote:
Oboje doskonale zdajemy sobie z tego sprawę w jaki sposób są one przeprowadzane i jak bardzo wyniki potem prezentowane uzależnione są od konkretnego przydomku.
Grzesiek, jakze bym chciala, aby tak bylo... Gdyby sPeronowki dostaly same doskonale... i byly jedynie vyborne i piekne... (MARZENIA ) Gdyby Oskar choc troche docenil to, ze to my organizujemy oboz... Niestety prawda jest taka, ze ocena w Poznej z powodu duzej ilosci doskonalych psow jest BARDZO ostra...i kto byl ten wie... Ale nie mam zamiaru zamawiac sedziego "pod siebie".... a niestety w Osiecznej tak jest...
Dlaczego sedziuje tam czeska sedzina? Nie oszukujmy sie - dlatego, ze psy, ktore beda pokazywane sa w czeskim typie.... ze jest nadzieja, ze sedzina nie zwroci uwagi na zle formaty (bo w Czechach nawet tragiczne formaty nie maja ZADNEGO wplywu na ocene) i ze bedzie o wiele bardziej wyrozumiala dla szerszych klatek i ciezszych glow... Ela doskonale wie jakiego sedziego zamowic, bo sama chcac zrobic przeglad Beti dzwonila do organizatorow bonitacji w Czechach aby jechac na bonitacje, gdzie ocenia Czech... Z oceny Slowakow rezygnowala...

Wybacz, ale nie pisz mi prosze, ze bonitacje sa ustawianie pod przydomki. Bo jesli juz to nie u nas...

Quote:
Z przykrością będę patrzył jak powolnie to forum wzajemnej adoracji obumiera na chorobę zwaną paranoja, która trawi je niestety od korzeni.
Quote:
Więcej dyskusji w tym temacie nie zabieram.
Zlosci Ciebie reakcja? A mnie zlosci slodzenie ludziom, gdy pod miodem kryje sie jad... Reklamujesz oboz, ale nie ma juz miejsc? To po co? Dziwi Ciebie moja reakcja - znasz sytuacje i wiesz co sie stanie, gdy na obozie pojawi sie przypadkowy wlasciciel Peronowki, Braterstwa, czy jakis Girios? Oj, nasluchaja sie ludziki, nasluchaja... To nie wymysl... to doswiadczenie...

The customs of your tribe are not laws of nature - George Bernard Shaw

Last edited by Margo; 28-07-2009 at 18:52.
Margo jest offline   Reply With Quote