Quote:
Originally Posted by Margo
Oj, widze, ze rozwija sie nam interesujacy temat.... 
Jak osobiscie juz sie jakos z tego smiac nie moge.... 
|
Nie śmieszy mnie sam fakt, że urodzą sie nierodowodowe wilczaki, bo zgadzam się z wszystkimi waszymi argumenatmi - znacie moje poglądy na rozmnażanie psów bez papierów i żelażną konsekwencję w tej materii.... Rozśmieszyła mnie tylko atmosfera "tajemnicy", która niechcący podkręciła Marzenka, a potem 'wielka rewelacja' - dwa dorosłe, rasowe CzW poszalały sobie i w rezultacie
taaaaki skandal na forum

- jakbym czytała "Trędowatą"

A skąd niby psy mają wiedzieć

, że coś z ich HD, papierami lub psychiką nie tak

?
Ale na poważnie: gdyby to tylko była wpadka, to ostatecznie można wybaczyć i próbować ratować sytuację (jak sama piszesz), ale jesli robi się to dla forsy i krzywdzi następne pokolenie psów - to faktycznie dramat... bo w końcu któryś z potomków nawet jak będzie zdrowy, to może po prostu trafić do azylu. Można tylko ostrzec potencjalnych kupców na forum i innych psich forach - pod warunkiem, że to nie
tajemnica 
Zwłaszzca, że wilczaki nie zawsze są łatwe w hodowli.
Ale z drugiej strony - znam ludzi, którzy bardzo kochają psy i twierdzą, że nigdy nie chcieliby mieć rasowego, z rodowodem bo mieszańce są najmądrzejsze, najzdrwosze i najwierniejsze i wogóle super. Tylko te, co się urodzą nie będą niestety mieszańcami