View Single Post
Old 13-08-2009, 22:20   #17
wilczakrew
Senior Member

Quote:
Originally Posted by sssmok View Post
To jest wymagany czy maja tylko sklonnosc do takiego poruszania, bo to duza roznica.
Mozesz mi rzucic linkiem, obrazujacym, ze na bonitacji wymagany jest inochod w klusie? Ja tylko widzialam w chodzie.

Wilczaki poruszaja sie normalnie, ale mozna u nich zaobserwowac inochod, co nie jest wada. Ale nie jest to ich podstawowy chod.
Ania przeczytaj to co piszesz sama, potem to co piszą inni . Przeczytaj to co napisałem, a potem zadawaj pytania.
To jest jedno zdanie i tak należy je traktować.
Quote:
Wilczaki tak jak wilki maja skłonność do poruszania się inochodem, czasami nawet bez względu na prędkość.
Nie ja wymyśliłem, ze wilczaki poruszają się inochodem podczas chodu. Na bonitacji wymagany jest wolny i spokojny chód , a czasami sędzia chce zobaczyć psa w biegu, lub w szybszym czy wolniejszym chodzie. To zalezy od jego upodobania i od tego co właśnie chce ocenić i na ile dogłębnie chce ocenić psa przy bonitacji w ruchu.

Quote:
Tzn co do oceny w ringu to w marszu MUSI byc inochod. W klusie NIE MOZE byc. Dlatego sedziowie 'od rasy' nakazuja i chodzic i biegac.
Już kiedyś dałaś wykład na innym forum, na temat wzrostu wilczaka niezgodny i nie potwierdzony niczym. Teraz dajesz wykład na temat poruszania się wilczaka i myślę, ze nie oprzesz go na tej samej teorii co oparłaś się na wzroscie.

Więc nie wkładaj mi w usta tego czego nie powiedziałem i czego nie napisałem i nie każ tego potwierdzać linkami.
wilczakrew jest offline   Reply With Quote