Quote:
Originally Posted by sssmok
To jest wymagany czy maja tylko sklonnosc do takiego poruszania, bo to duza roznica.
Mozesz mi rzucic linkiem, obrazujacym, ze na bonitacji wymagany jest inochod w klusie? Ja tylko widzialam w chodzie.
Wilczaki poruszaja sie normalnie, ale mozna u nich zaobserwowac inochod, co nie jest wada. Ale nie jest to ich podstawowy chod.
|
Ania przeczytaj to co piszesz sama, potem to co piszą inni . Przeczytaj to co napisałem, a potem zadawaj pytania.
To jest jedno zdanie i tak należy je traktować.
Quote:
Wilczaki tak jak wilki maja skłonność do poruszania się inochodem, czasami nawet bez względu na prędkość.
|
Nie ja wymyśliłem, ze wilczaki poruszają się inochodem podczas chodu. Na bonitacji wymagany jest wolny i spokojny chód , a czasami sędzia chce zobaczyć psa w biegu, lub w szybszym czy wolniejszym chodzie. To zalezy od jego upodobania i od tego co właśnie chce ocenić i na ile dogłębnie chce ocenić psa przy bonitacji w ruchu.
Quote:
Tzn co do oceny w ringu to w marszu MUSI byc inochod. W klusie NIE MOZE byc. Dlatego sedziowie 'od rasy' nakazuja i chodzic i biegac.
|
Już kiedyś dałaś wykład na innym forum, na temat wzrostu wilczaka niezgodny i nie potwierdzony niczym. Teraz dajesz wykład na temat poruszania się wilczaka i myślę, ze nie oprzesz go na tej samej teorii co oparłaś się na wzroscie.
Więc nie wkładaj mi w usta tego czego nie powiedziałem i czego nie napisałem i nie każ tego potwierdzać linkami.