View Single Post
Old 17-08-2009, 08:35   #26
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel

Quote:
Originally Posted by Undertaker View Post
Já si nemyslim, že by psi bez PP ubírali možnosti psům s PP...
Pocit můžeš mít jaký chceš, ale skutečnost prostě je taková, že zájemce jim to bere.

Quote:
Originally Posted by Undertaker View Post
Proč tu nepomoct z útulku i bezpapírovým ČV nebo jejich křížencům? Když má člověk možnost volby a chce ČV, určitě si radši vezme papírové a když by v nabídce visel jen bezpapírák, tak je to snad jedno ne?
Tímhle se nepodporuje jejich množení, ale důstojnější život pro ty, kteří už jsou na světě. U prodeje štěňat bych to chápal, ale tady mi to přijde jako kardinální kravina.
1. Pokud bude o psy bez PP zájem, tak se tím podporuje jejich množení. Pokud o ně zájem nebude, nebudou mít množitelé důvod je produkovat.

2. Tyhle stránky jsou stránky plemene československý vlčák, nikoliv stránkami o křížencích nebo obecně psími. Dokonce v počátcích své existence sloužily jako stránky KCHČSV. Jsou tu soustředěni chovatelé, registrovaní u FCI. Takže nevidím vůbec žádný důvod, proč by měly sloužit něčemu a někomu jinému. Existuje milión dalších problémových oblastí, kterým je třeba pomáhat. Neznamená to ale, že tu budeme inzerovat ztracené kočky nebo vybírat na dětskou onkologii. Na to jsou přece jiné servery.

Jak píše Hanka, pokud máte bezpapíráka, kterému chcete pomoci, směřujte to na servery, které se tím zabývají. Navíc mi dovolte ocitovat znění chovatelského řádu KCHČSV, které vychází z předpisů a směrnic ČMKU a FCI :

"II.2 Chovatel odpovídá za produkci jedinců s PP a za krytí feny v jednom hárání jedním určeným psem. S chovatelstvím je neslučitelná produkce štěňat jakéhokoliv plemene psů bez PP a rovněž podpora tohoto konání."
Pavel jest offline   Reply With Quote