Já Pavla osobně znám (nemůžu říct, že nějak líp, ale znám) a když jsem k němu jezdil pro maso, přišel mi docela vstřícnej, ale tady mi to přijde jako rozmazlenej král, kterej se ráno probudí s tím, že tohle zakáže a tak to prostě bude. Přijde mi to škoda. Nějakej čas jsem taky adminoval na portále a předně jsme řešili, co a jak by chtěli uživatelé a potom teprv admini vybrali co se jim zdálo přijatelné. Tady první přijde jeden jediný admin, nikoho se neptá a je vyřešeno. V tomto případě v neprospěch psů.
Pavle, pokud pro tebe pes bez PP není pes, tak si zkus občas vzpomenout, že jsi mohl takovým psům pomoci zý útulku tam, kam patří, neudělal jsi to a otočil se zády. Byl jsi jediný, kdo o tom mohl rozhodovat. Doufám, že ti bude dobře, až si na toto vzpomeneš. Nemá to být nátlak, jen byh rád, aby ses nad celou věcí taky zamyslel a nejen si usmyslel, že takhle to taky bude.
Pak taky proč se tvářit, že psi bez PP se nás netýkají? Jsi odpůrcem volného chovu, tak přeci tihle psi by pro tebe mohli být velmi užiteční. Máš možnost dokázat, že volný chov dorukou našich chovatelů alespoň prozatím nepatří a to na populaci, která ti nijak nepoškodí genofond psů s PP. Pořád tu nejde o nějaké množení bezpapíráků, ale o psy, kteří už existují. Většinou jsou to čistokrevná štěňata od nezodpovědných majitelů nechovných ČVček. Pořád se jedná o československé vlčáky a i první generace kříženců vzniká chybou majitele ČV. Proč se k tomu nepostavit čelem a neumožnit jim klidné dožití právě u lidí, kteří mají dostatek informací odsud?
|