1.včera v poledne telefon, volá mi sousedka z vesnice do práce pane běhá vám pes po vesnici, sednu do auta letim domu, alfík sedí u vrat a čeká, jdu za sousedkou, děkuju za zavolání a ona povídá: koukněte se na plot a na naši jabloň - v plotě prokousaná díra(poplastované pletivo), jabloň 2,5m vysoká je holá téměř bez větví (byly na ní navěšené kousky špeku pro sýkorky), pěkně mě vypeklo naše 6,5měsíční čévečko že?
2. odpoledne jdeme do lesa vyběhat, pocvičit a tak, trénovat reakce na zvěř, pěkně si vyšlapujem, tu srna tu bažant pořád stejné okamžitá reakce, start, dlouhá šňůra fůůůůj a buch, ale k věci: alfík se mi pozapoměl někde vzadu cca 100m, říkám si schovám se zapískám ať si mě najde, pískám nic znovu nic, najednou slyším pískání o život, letím zpátky alfík v tlamě malého zajíce velikosti potkana, naježenej a snaží se mi utéct, následuje skok po šňůře fůůůůj, buch, chytim ho, zajíček ještě žije, čapnu psa za kožich pusť, fůůj, bytka jako o život, hrubé násilí, ale ruku do tlami jsem fakt nestrčil už byla plná krve zajíček nežije, rychle ho spolknul, strašná bytka, zalehnutí, nezkrotná zuřivost pokus o kousání strach o kořist, vztek, 10min.poslušnosti a do večera po náladě.
to je můj mazlíček, když je kořist na blízku.
dan
|