View Single Post
Old 09-09-2009, 16:12   #129
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel

Quote:
Originally Posted by wilczakrew View Post
Mam nadziej, ze zrobisz to samo i przeprosisz na tym forum za podanie nieprawdziwych informacji na temat P. Moniki.

Přehled mezinárodních rozhodčích exteriéru
Pracoviště: Sekretariát ČMKU Datum: 12.08.2009
Ing. Monika Soukupová
I 156 Kolie dlouhosrstá
I 296 Kolie krátkosrstá
I 332 Československý vlčák
Tak, przepraszam moja informacja byla nieprawdziwa. Byla skasowana szybko, ale Ty juz napisal odpowiedz.

Quote:
Originally Posted by wilczakrew View Post
Napisałeś jakie bonitacje są robione wg okreslonego regulaminu i jakie mają dla hodowcy wagę. To nie ma nic wspólnego z tematem.
To ma wspolnego s tematem. Tu idze diskuzja o bonitacji. Jesli to byla bonitacja, tak ktos djacie informacje, wedlug jakich regulaminow i kto byl v komisji bonitacyjnej ?

I na druga strone, jest tu komentarz od psach s wysokoscza mniej nez 65 cm. Mialy jsme dluga diskusije s czeskim kierownikem hodowli - Dana Matušincová. Dla mnie jest caly problem jasny - pies mniej jak 65 cm i suka mniej jak 60 cm muszy byc dyskwalifikowana (P14). Sa mozliwe wyjatki, ale te moze zrobic tylko komisja hodowlana i zaaprobowac komitet Klubu (ostatni pies w linii hodowlanej i.p.). I ja sa przeciw P5 u psow, ktore maja tylko 64 cm i mniej i mysle, ze hodowca odpowiedzalny nigdy tego psa nieuzyje k hodowli.

Last edited by Pavel; 09-09-2009 at 16:35.
Pavel jest offline   Reply With Quote