View Single Post
Old 14-09-2009, 22:50   #17
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Quote:
Originally Posted by Puchatek View Post
Tematem była chyba lista czarnych owiec sędziowskich a nie święte oburzenie jedynych sprawiedliwych.
Ajc, no poniekąd offa mamy, a co ? Nie pierwszy raz.

Quote:
Zalecam lekturę mojego tekstu dokładnie.Właśnie o normalność mi chodzi,o pokorę przy braku najwyższej noty,o wyciąganie nauki z ocen sędziowskich,o kulturę zachowań właścicieli patrzących na siebie "wilkiem" z przeciwległych narożników ringu.
Po lekturze wydawało mi się, że o sędziów. Temat ewoluował- w sumie normalka...
Ale.. czemu tak ostro? Co sie takiego stało? napisałas pierwszy post, potem drugi tak bez słowa kto, co i dlaczego i od razu tak "marsz i do kąta"

Quote:
I będąc już na kilku z nich raczej obserwuję zachowanie właścicieli niż sędziów/a jest na co popatrzeć z bokurzy ringu stoją grupki zerkajace na siebie lękliwie,kto sie zna,do tego można podejść,najpierw:"och,jaki piękny piesek"a za chwilę poza oczami ociekający jadem komentarzyk.
Święta prawda Ja bym dodała tylko, że najlepiej "urobić" sobie wilczakowca tekstem "oo jaki wilk, jak prawdziwy" pokocha Cię wtedy na wieczność

Quote:
Refleksja jest jedna:nie powstanie żadna czarna lista-nam samym brak obiektywizmu,dystansu i wzajemnego szacunku.Szkoda,że nawet na forum tak wspaniałych psów,zamiast dyskusji i analizy sytuacji zrobiła sie nagonka.Stare porzekadło mówi: "uderz w stół...".I to byłoby na tyle.I wiem,że gdy tylko zakończę,za mną znowu puści się obława...
refleksji jest tyle ilu ludzi, stąd wymiana poglądów Nie widzę tu tylko nagonki... serio

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote