To Adrian: Vlastníkem 1 ČsV (Orka z Molu es) jsem a dokonce toto ČsV je momentálně jediné, které běhá závodně ve spřežení (nepočítám individuály Kamilu Novákovou a Pavla Janovského), takže si myslím, že o motivaci a zapřahání trochu něco vím...... Netvrdím, že všichni musheři se chovají ke psům korektně (ostatně někteří majitelé ČsV se také nechovají, tak jak by měli), ale neházej nás prosím všechny do jednoho pytle. Znám spoustu těchto lidí, kteří tzv. "domov důchodců" doma mají a nezbaví se psa jenom proto, že už nemůže běhat. Třeba my máme doma 3!!!! Samozřejmě, když máš více psů, nemůžeš se jim jednotlivě věnovat, tak jako kdybych měla 2-3, ale neznamená to, že na ně kašlu!!! Přijeď se prosím podívat někam na závody, ať vidíš, jak to chodí, než někoho začneš napadat. Můžeš začít třeba Hrobskou jízdou 3. - 4.10. Tímto bych chtěla pozvat všechny, co by se chtěli přijet podívat. Závody se konají v Hrobě u Teplic u hřbitova

Co se týče postrojů, mě se osvědčil od Zero DC. Manmat a Polar mi po nějakém čase začal psa odírat. Také jsou dobré od P. Pfeifera.