Quote:
Originally Posted by aneta1
To ja (i chyba sssmok ) mam troszkę inne pojęcie fascynacji rasą  Bo pasjonat to taka osoba która zrobi wszystko by psu było jak najlepiej zapewni mu idealne warunki bytu zrobi unikatowe krycie i jeszcze parę innych spraw a wystawy to już bardziej przyjemność dla człowieka pies ma gdzieś te medale czy lokaty 
Fajnie jest jechać na Światówkę czy Klubówkę o takiej randze ale nie za wszelką cenę 
Wybacz Grześ ale biorąc pożyczkę na to by jechać na wystawę to trzeba mieć nie po kolei w głowie 
|
Dokladnie. Mamy takie same zdanie
Quote:
Originally Posted by wilczakrew
Czy nie jest to tak, że jeśli jestem hodowcą jakiejś rasy, która mnie fascynuje to coś takiego jak wystawa światowa, gdzie będzie można spotkać sporo ludzi i jeszcze więcej psów tej właśnie rasy staje się marzeniem.
Tak zachowują się pasjonaci , miłośnicy, ..........................
To nie jest kolejna wystawa, tylko bardzo duże wydarzenie.
Ludzie biorą pożyczki i zrobia wszystko aby dostać nominacje i po co bo to przecież kolejna wystawa, kolejny pies, kolejna
|
Owszem jest to duze wydarzenie, ale bez przesady. Powtorze sie - to tylko kolejna wystawa, kolejne show - tylko troche wieksze. Kazdy na Slowacji Ci to powie, bo u nich nie ma musu robienia hodowlanki.
Nikt w hodowli nie opiera sie na wynikach wystaw, bo zaleza od humoru sedziego, pogody, samopoczucia psa, etc...
Spotkac psy i wlascicieli - mozna tak samo na obozach, spotkaniach i jezdzac na mniejsze wystawy klubowe. Nie trzeba sie do tego zapozyczac.
Quote:
Originally Posted by btd
Nie moze byc tak ze ktos po prostu ma takie marzenie i chce je spelnic?
|
No wlasnie MOZE, a nie MUSI.
Nikt nikomu nie kaze sie zapozyczac na wystawe, tylko dlatego, ze jest hodowca czy pasjonatem rasy. W hodowli wystawy znaczenia nie maja. W Polsce liczy sie wlasnie tylko hodowlanka. Reszta to show.
Quote:
Originally Posted by btd
I co z tego że zrobi unikalne krycie, skoro potem wynik tego unikalnego krycia przemknie się ewentualnie na wystawach krajowych? Jak takie super i unikalne to pokazać na czymś z wyższą rangą a nie klepnąć parę wystaw byle by uprawnienia hodowlane zrobić.
|
A czemu nie na klubowkach za granica?
Czemu musi to byc akurat Swiatowka?
Wystaw jest pelno.