View Single Post
Old 26-09-2009, 09:59   #7
sssmok
Gorthan's WeReWoLf

sssmok's Avatar

Send a message via Skype™ to sssmok Send Message via Gadu Gadu to sssmok

Quote:
Originally Posted by aneta1 View Post
To ja (i chyba sssmok ) mam troszkę inne pojęcie fascynacji rasą Bo pasjonat to taka osoba która zrobi wszystko by psu było jak najlepiej zapewni mu idealne warunki bytu zrobi unikatowe krycie i jeszcze parę innych spraw a wystawy to już bardziej przyjemność dla człowieka pies ma gdzieś te medale czy lokaty
Fajnie jest jechać na Światówkę czy Klubówkę o takiej randze ale nie za wszelką cenę
Wybacz Grześ ale biorąc pożyczkę na to by jechać na wystawę to trzeba mieć nie po kolei w głowie
Dokladnie. Mamy takie same zdanie

Quote:
Originally Posted by wilczakrew View Post
Czy nie jest to tak, że jeśli jestem hodowcą jakiejś rasy, która mnie fascynuje to coś takiego jak wystawa światowa, gdzie będzie można spotkać sporo ludzi i jeszcze więcej psów tej właśnie rasy staje się marzeniem.
Tak zachowują się pasjonaci , miłośnicy, ..........................
To nie jest kolejna wystawa, tylko bardzo duże wydarzenie.

Ludzie biorą pożyczki i zrobia wszystko aby dostać nominacje i po co bo to przecież kolejna wystawa, kolejny pies, kolejna
Owszem jest to duze wydarzenie, ale bez przesady. Powtorze sie - to tylko kolejna wystawa, kolejne show - tylko troche wieksze. Kazdy na Slowacji Ci to powie, bo u nich nie ma musu robienia hodowlanki.
Nikt w hodowli nie opiera sie na wynikach wystaw, bo zaleza od humoru sedziego, pogody, samopoczucia psa, etc...
Spotkac psy i wlascicieli - mozna tak samo na obozach, spotkaniach i jezdzac na mniejsze wystawy klubowe. Nie trzeba sie do tego zapozyczac.

Quote:
Originally Posted by btd View Post
Nie moze byc tak ze ktos po prostu ma takie marzenie i chce je spelnic?
No wlasnie MOZE, a nie MUSI.
Nikt nikomu nie kaze sie zapozyczac na wystawe, tylko dlatego, ze jest hodowca czy pasjonatem rasy. W hodowli wystawy znaczenia nie maja. W Polsce liczy sie wlasnie tylko hodowlanka. Reszta to show.

Quote:
Originally Posted by btd View Post
I co z tego że zrobi unikalne krycie, skoro potem wynik tego unikalnego krycia przemknie się ewentualnie na wystawach krajowych? Jak takie super i unikalne to pokazać na czymś z wyższą rangą a nie klepnąć parę wystaw byle by uprawnienia hodowlane zrobić.
A czemu nie na klubowkach za granica?
Czemu musi to byc akurat Swiatowka?
Wystaw jest pelno.

Forum to nie rzeczywistość...
A to, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
sssmok jest offline   Reply With Quote