View Single Post
Old 26-09-2009, 11:37   #16
wilczakrew
Senior Member

Quote:
Originally Posted by aneta1 View Post
To ja (i chyba sssmok ) mam troszkę inne pojęcie fascynacji rasą Bo pasjonat to taka osoba która zrobi wszystko by psu było jak najlepiej zapewni mu idealne warunki bytu zrobi unikatowe krycie i jeszcze parę innych spraw a wystawy to już bardziej przyjemność dla człowieka pies ma gdzieś te medale czy lokaty
Fajnie jest jechać na Światówkę czy Klubówkę o takiej randze ale nie za wszelką cenę
Wybacz Grześ ale biorąc pożyczkę na to by jechać na wystawę to trzeba mieć nie po kolei w głowie
Zgadza sie Aneta bo pewne osoby mają nie po kolei w głowie i zrobią wszystko aby się pokazać i dostać nominację Crufts-a.
Jednak nie o to mi chodziło.
Tak jak zauwazył btd to o jakim unikalnym kryciu mówimy jeśli nie jeździmy na ważne dla nas wystawy i ograniczamy się do krajówek aby zrobić minimum. Na jakiej podstawie wybieramy to unikatowe krycie .
Zapewnienie psu godziwych warunków życia nie ma nic wspólnego z ustaleniem sobie założeń hodowlanych. To moze zrobić każdy i nie musi zakładać hodowli.
Na hodowcy spoczywają pewne wymogi i nie da się tego osiągnąc siedząc w domu, planując unikalne krycie i na dodatek robiąc z siebie eksperta.

Wystawa światowa jest pewnego rodzaju wydarzeniem dużej rangi i cieszy mnie fakt, ze wiodących polskich hodowców tam nie zabraknie. Nie często zdarza się okazja aby zobaczyć tak dużą ilosć psów, aby można było je ocenić pod wzgledem eksterieru i na własne oczy się przekonać jak wygladają w rzeczywistosci. Tego nie da się zrobić na podstawie zdjęć w internecie, czy relacjii innych osób. Cieszy mnie fakt, ze będzie można pokazac polskie hodowle i nasze wilczaki i porównac je na tle innych.
Jest to też pewnego rodzaju promocja bo co warta jest hodowla o , której nigdzie nie słychać, ktorej nigdzie nie widac i tak w zasadzie to mało co można na jej temat powiedziec.

Mamy tez okazję zobaczyć to całe wydarzenie blisko nas. Będą wilczaki z prawie wszystkich krajów europejskich. Czy nie jest czymś wspaniałym zobaczyć blisko 200 przedstawicieli rasy w jednym miejscu.

Quote:
Originally Posted by szastin
Masakra Grzesiu ..... Znam też takich co biorą kredyty na wakacje - aby pokazać innym że też mogą jechać w jakieś luksusowe miejsce.

A tak poza psami - to co napisłeś to świadczy o Tobie i Twoim podejściu do zycia. Takich ludzi nazywamy że są "chorzy z ambicji". Ale to już Twój wybór i Twoje życie.
Masz Kasiu rację MASAKRA
Znam też takich co jadą tylko po to aby się potem mogli innym chwalić gdzie nie byli, czego nie widzieli i czy nie pisali o nich w gazetach.

Można na to spojrzeć z zupełnie innej strony i tacy też sa chorzy z ambicji.
Teraz byłem złośliwy ale jestem chory to pewnie można mi wybaczyć.
wilczakrew jest offline   Reply With Quote