View Single Post
Old 26-09-2009, 12:53   #21
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by wilczakrew View Post
Wiem o spotkaniach o seminariach i nie jest to nowość.
Dziwi mnie dlaczego zgłosiłaś 3 psy i zapłaciłaś za nie tyle pieniędzy, lub dopiero zapłacisz. Jeśli Światowa Cie nie interesuje.
Kto mowi, ze nie interesuje...? Ale nie nazwe tego numerem 1 tego roku... Dla mnie jako hodowcy o WIELE bardziej interesujaca i cenna byla klubowka we Francji czy oboz w Slowacji.

Quote:
Originally Posted by wilczakrew View Post
Nie wiedziałem, że wszyscy tak chętnie jerzdzą na obozy i spotkania by potem już nie mieć urlopu.
Jednak jeśli ktoś chce być szanowanym hodowcą to też powinien być pewnymi rzeczami zobligowany. Takie jest moje zdanie.
Przy obozach i spotkaniach swiatowka wypada pod wzgledem HODOWLANYM BLADZIUTKO. Jesli robione sa jakies plany hodowlane, jesli ludzie umawiaja sie na krycia, to wlasnie na spotkaniach i obozach... Wystawy to jedynie miejsce na weryfikowanie wizerunku psow znanych juz z internetu i infromacji wymienianych miedzy hodowcami.

Nie twierdze, ze swiatowka to zly pomysl... ale wiekszosc psow, ktore tam zobaczysz to psy doskonale znane kazdemu hodowcy, ktory choc troche rasa sie interesuje. Prawdziwe perelki (cenne, malo znane psy) pewnie znow zostana w domach... Dowiesz sie o nich JEDYNIE jezdzac na targowiska proznosci - gdzie przy piwie, czy kawie jakis wlasciciel rzuci "widzialem fajnego psa"....
z Peronówki jest offline   Reply With Quote