View Single Post
Old 26-09-2009, 16:09   #33
sssmok
Gorthan's WeReWoLf

sssmok's Avatar

Send a message via Skype™ to sssmok Send Message via Gadu Gadu to sssmok

Quote:
Originally Posted by Margo View Post
Widze reakcje ssmoka tu na forum i jak nic odebrala to do siebie...
Nie tyle odebralam do siebie, co mnie czesciowo te wypowiedzi dotycza i moja odpowiedz jest "na czasie".
Nigdy nie ukrywalam, ze nie rozumiem pedu do jezdzenia na wszystkie mozliwe wystawy. Niektorzy to lubia - ok. Ja nie i nie raz bylam za to krytykowana. Nie oznacza to, ze nigdy nie jezdzilam i nie bede jezdzic na wystawy. Z Jabberem jezdzilam duzo i brakuje mu jednego CWC do CH, wiec nie jestem osoba, ktora sie nie pokazuje. Na klubowce np. jestem co roku. (Tym razem z jedna suka, bo jechalam sama i na chwile - dziecko tez duzo zmienia, jesli chce sie mu poswiecac maksimum czasu.) Ale nie zmienia to faktu, ze dla mnie to tylko show i mozliwosc pogadania ze znajomymi - nic wiecej. Pies cos zdobedzie - fajnie, pies przegra - nic to nie zmieni. Zreszta jak ktos jezdzi duzo, to widzi, ze wielki przegrany na jednej wystawie, na kolejnej ma BOBa. Gdyby wystawy mialyby miec jakis wplyw na hodowle i odnosilyby sie dokladnie do wzorca, to gorszy pies zawsze bylby gorszy, a lepszy lepszy. A tak to nadal tylko pokaz pieknosci i humoru. To samo zaczyna sie robic z bonitacjami.

Nie podoba mi sie pisanie, ze ktos jest gorszy, bo nie jezdzi na wystawy. Dla mnie to nie jest zaden wyznacznik dobrego hodowcy. Kazdy zainteresowany i tak sam wybierze sobie hodowle i bedzie mial swoje kryteria. Jeden bedzie wybieral psy po czempionach, innemu beda zwisaly tytuly psow, a bedzie chcial miec fajny rodowod, konkretny wyglad, duza ilosc zdanych egzaminow albo po prostu bedzie chcial miec milego hodowce. Zrobi to co chce.

Wyciagnieta zostala Zmora z wystawy w Lodzi (ech... znowu moj pies ), ale ja sie do tego nie odnosilam. Chodzilo mi o ogolny zarys problemu jakim jest wmawianie komus, ze cos MUSI zrobic, bo inaczej jest be.
Zrobilam hodowlanke swojej suce, mam jeszcze w planach jedna wystawe i nie ukrywam, ze w tym roku raczej juz nigdzie sie nie pojawimy. Wrocimy dopiero na przyszly sezon.

Cytaty sa bez imion psow i bez nazwisk wlascicieli, wiec moga sie rownie dobrze odnosic do Zmory jak i do jakiegos innego wilczaka. Wszystko moze byc zle zrozumiane, jesli nie jest nazywane po imieniu. Moze zostaly niepotrzebnie wyciagniete, ale po co zarazem byly wczesniej pisane :P

Ja tam nie wnikam, bo znam wartosc swoich psow i czyjes gadanie tego nie zmieni

Forum to nie rzeczywistość...
A to, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
sssmok jest offline   Reply With Quote