View Single Post
Old 28-09-2009, 22:46   #3
Margo
Moderator

Margo's Avatar

Send a message via Skype™ to Margo Send Message via Gadu Gadu to Margo

Quote:
Originally Posted by wilczakrew View Post
Małgosiu mam tego dosć.
Ciągle wysuwacie jakieś głupie zarzuty i odpowiadacie na niezadane pytania. Robicie jakieś głupie statystyki, porównania i wytykacie wszystkim błędy.
Moze tak bedzie lepiej... niz insynuacje i polprawdy opowiadane na boku..

Quote:
Jeszcze nikt nie odpowiedział na żadne moje konkretne pytanie jakie zadaje w wielu tematach.
Tu na Wolfdogu? GDZIE? Gdzie sa pytania na ktore JA nie odpowiedzialam?

Quote:
Bardzo chętnie zmienię temat i porozmawiam z zainteresowanymi osobami na pewne istotne tematy :

1. Bonitacja we Francji
Suka w dniu 16 lipca dostaje taki kod bonitacyjny: Glasya z Peronówki A62 Xv56.5 Xf106.5 Ob R1 P5
Suka w dniu 16 lipca dostaje taki kod bonitacyjny :
- Aneli z Kopá?kova dvora A63.5 Og Xv55.1 Xf111.8 Og R1 P1
2. Wystawa Klubowa we Francji
Suka wygrywa wystawę w dniu 18 lipca w stawce 86 wilczaków:
1.Glasya z Peronówki doskonałaZwycięzca Rasy (BOB), CACS, Najlepsza Suka w Rasie
Suka zdobywa ostatnie miejsce z oceną bardzodobrą:
Aneli z Kopáčkova dvora bardzo dobra

PYTANIE
Jaka nastąpiła zmiana u powyżej pokazanych suk na przestrzeni 2 dni , że wyniki z wystawy i bonitacji dokonanych przez tą samą osobę uległy tak znaczącemu oddaleniu się od siebie.
Reszta jak widze nie jest do mnie, ale Glasya i jej liczne wygrane stoja niektorym oscia w gardle... A odpowiedz jest BARDZO prosta...

Glasya jest CZADERSKA. Wzorcowa pod kazdym wzgledem. Ale tak jak wszystkie psy tego pana hodowcy kompletnie niesocjalizowana... Dlatego mimo zerowych wad w eksterierze jest na bonitacji jedynie P5 - WYLACZNIE za charakter.

Poniewaz jednak pan hodowca to profesjonalista to wystawia suke tak, ze mucha nie siada... To przy prezentacji nie widac jej brakow w wychowaniu.

W piatek suka oberwala za charakter, w sobote byla wystawiona tak, ze kermit lepiej by nie potrafil - prezentowala sie jak misska na wybiegu. Wiec wygrala... za eksterier, ruch i prezentacje...

Jezdzisz na tyle wystaw i dziwi ciebie, ze to mozliwe... Jak Czambor warknie na sedziego przy ocenie to "doskonaly P1" Czambor zejdzie z dyskwa... Zdziwi to kogos? Ze doskonaly pies jest zdyskwalifikowany jak pies np. bez jaderek?

Sprawa z Aneli z Kopáckova dvora to odwrotna sytuacja. To suka z glowa samca - psia. Na bonitacji nie da rady za to obnizyc oceny, bo nie ma wpisu "wrazenie ogolne". Glowe suka ma typowa, tylko nie dla tej plci... Daiva nie mogla jej dac za to gorszej oceny - nie na podstawie tej karty bonitacyjnej.
Natomiast w stawce na wystawie rzeczywiscie nie zaslugiwala na "dosk", bo z takim wygladem daleko jej bylo do "doskonalych" suk...

Mam nadzieje, ze rozwiazalam Wam ta skomplikowana, nurtujaca was od tygodni sprawe rodem z X-files...

The customs of your tribe are not laws of nature - George Bernard Shaw
Margo jest offline   Reply With Quote