View Single Post
Old 23-10-2009, 20:53   #87
Dayen
Not so Junior Member

Dayen's Avatar

Nějak mi uniká smysl této diskuze i jiných, někteří tu mají militantní sklony vyhazovat krev z genofondu. Tak si říkám čemu to pomůže???

Podle FCI by správně měl mít pes i fena povolení k chovu v zemi, kde bydlí jejich majitelé.
Jestli si Edit nějak zařídila vyjímku... psa chtěla, ať se na její systém chovu dívá kdo chce jak chce /mě se třeba nelíbí jak dělá "výprodeje"/ - ale CHOV ZÁLEŽÍ NA CHOVATELI. Jen on je zodpovedný za to co dělá. A ty zvířata mají na PP nárok - protože PP je potvrzení, že jedinec má rodiče A a B a ti oba byli alespoň zdraví, nebo tak něco. Komu to nestačí, nemusí si to zvíře kupovat nebo chovat s jeho potomky. Prokázaný původ mají.

Řízený chov - dobře, ale pokud si vyberu psa a mám důvod, měla bych mít i cestu. Žádný klub tu konkrétní odpovědnost nikdy nesesl a ani nikdy neponese. Plemeno jako celek ano, ale ne jednotlivá zvířata.

PS.: Stačí si projít staré rodokmeny a kolik je tam zvířat s Ob s P3 nebo P5. Zase ty zatracená Péčka, nejsou jednotné a díky nim lidi co nepřemýšlejí dál akorát ukazují prstem.
Dayen jest offline   Reply With Quote