View Single Post
Old 25-10-2009, 19:58   #20
Mila
Junior Member

Mila's Avatar

Quote:
Originally Posted by Gaga View Post
Nigdy nie stanęliśmy na ringu u tej sędziny (chyba, jakos nigdy nie przywiązywałam do tego wagi) ale zaskoczyłaś mnie tym stwierdzeniem, dlatego że słyszę je po raz kolejny. I chyba nie jest to zabawa słowem tylko
Swojego czasu, po wystawie w Nowym Dworze, właściciele psa, który przegrał wprost mówili, że wynik był KUPIONY u rzeczonej, która n.b. nie sędziowała a weszła na ring i "pomagała" sędziemu w wyborach. Fakt, że wynik końcowy był zaskakujący, ale przypuszczenia aż takiego kantu lekko zbiło mnie z tropu
Czyżby więc sława niektórych sędziów była az tak wielka?
Gaga, kilka chwil po napisaniu posta, przyznam, żałowałam swoich słów. W trakcie krótkiej przygody z ringiem nie miałam przyjemności poznać P. Bukład osobiście. Jednak, sformulowanie Bukład Układ, co jasne, nie wpadło mi do głowy od tak Zyję w środowisku psiarzy, pytałam tu i tam, co prawda w enklawach innych ras, ale to chyba nie robi większej różnicy. Nazwa Bukład Układ (bez mojej sugestii) padała, bez jaj, wszędzie. Napisałam tak, bo już się tak zakotwiczyłam, później dopiero pomyślałam, że mogłam po chamsku okryć hańbą, być może jej dobre imię. Nie wiem jak jest, ale tak Gaga, sława niektorych sędziów jest ogromna
Zadałam pytanie o sędziującą, bo chciałam wiedzieć coś wiecej, jak to wygląda w naszej rasie. Juz nawet zapominając o układach, a pamiętając o cechach wzorca.
Mila jest offline   Reply With Quote