View Single Post
Old 04-11-2009, 16:19   #78
alexa
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Marianka.W View Post
Neviděla, ale o to přece nejde. Nepřu se o to, jestli je nebo není krásná. Jen si myslím, že jakožto kříženec neměla na výstavě ČsV co dělat. Buď ji měl rozhodčí vyhodit nebo lépe ji tam organizátor vůbec neměl pustit. Něco jiného je, když se pro zajímavost přijde někam ukázat (já bych se docela ráda koukla) a něco jiného je regulerní výstava konkrétního plemene.
Lenko, je to trochu jinak. Kříženci měli být posouzeni na klubových nebo speciálních výstavách (podle mě by to sice mělo být mimo pořadí) a museli získat aspoň VD (pokud se nepletu 2x od dvou různých rozhodčích), aby mohli být dále požíváni v pokračování "pokusu". Také měli být posouzeni na bonitaci, což se nestalo ani u jednoho z nich. Z výstav má Ave 1x výborná (A. Šimáčková), Audrey 2x VD (J. Jedlička, M. Soukupová - doufám že nikdo nebude tvrdit, že zrovna tito dva rozhodčí nevěděli, co posuzují v tomto případě za zvíře ).

Já Ave Lupo Mutara na vlastní oči viděl mnohokrát. Jak jsem napsal, tak Ave z těch tří nejvíc připomíná ČSV. Ale podle mého názoru to určitě není v exteriéru ideál ČSV... . Ano, je nohatá, má zbarvení ČSV (i když v tom zbarvení byly při bližším pohledu nějaké zvláštnosti) a vcelku dobrou kostru, ale to je tak všechno. Rozhodně znám spoustu mnohem typičtějších fen s mnohem více přednostmi.

A to že je krásná? Ale jistě, každý pes je krásný! Ale ne každý je typický představitel plemene. A podobnost s vlkem? No jistě, jenže ... podívejte se na různé poddruhy vlků a všimněte si rozdílů - velikost, tvar hlavy, srst, zbarvení... No už to zase slyším - jak tvrdí zastánci Mutar v chovu ČSV, že vlk je jeden. Takže všichni Ti přírodovědci, kteří pojmenovali jeho poddruhy se zřejmě mýlí, nebo to zbytečně komplikují - vždyť přece stačí jeden jediný Canis lupus ... .

V tomto vlákně jsme ale s tímto zase O.T. ...

Karel

P.S.: Po tom co to Pavel přesunul sem už O.T. nejsme .

Last edited by alexa; 04-11-2009 at 17:57.
alexa jest offline   Reply With Quote