View Single Post
Old 11-11-2009, 20:09   #87
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Quote:
Originally Posted by Palpatine View Post
Gaga to masz same złe doświadczenia.
Ja??? Bardzo Cię przepraszam jeśli mnie pamięć zawodzi ale raczej się nie znamy, skąd więc domniemana wiedza o moich doświadczeniach?

Quote:
Co powiesz na forum, które jest rozbudowane znacznie bardziej niż Wolfdog, gdzie każdy Admin czy Moderator to osoba upubliczniona, która pojawia się na każdym większym spotkaniu.
To decyzja Admina owego forum. Ja nie oceniam czy robi źle, ja w naszym, konkretnym przypadku ZGADZAM się z wyraźną wola Admina o pozostaniu w pewnej anonimowości. Tylko tyle.

Quote:
Powoduje to budowanie pozytywnych relacji między użytkownikami, dzięki temu sami siebie mogą nazywać społecznością. To forum rządzi się innymi prawami, głównie z tego względu, że stali bywalcy to konkurenci, i im nie zależy na zdrowych relacjach...stąd mętna atmosfera na forum, wojny, wojenki, często bez żadnych argumentów, zwykłe bicie piany i udowadnianie racji czyli moje na wierzchu być musi i basta.
Ja nie definiuję społeczności tego forum, innego tez nie. Podałam przykład z innej społeczności. Mogę tez podać z bliższej- z dogomanii. Zdarzyło się, że Admini zostali sfotografowani na wystawie psów i zlinczowani na forum bo śmieli "się bawić" na wystawie zamiast odpisywać na forum.

A mnie wychowano tak, że jak wchodzę do czyjegoś domu to nawet jako stały gość mam się zachowywać przyzwoicie, z poszanowaniem zasad ustanowionych przez gospodarzy. I nie krzyczę, że dzięki mojej obecności mają rozrywkę i mają robić co ja im każę... ale ja jestem chyba zamierzchłe pokolenie

Quote:
Pewnie zaraz usłyszę, że takie są zasady i nie muszę się z nimi zgadzać, ale czy założycielom tej strony/bazy/forum nie przyświecała myśl aby taką zdrową społeczność stworzyć.
A to w spokojnej dyskusji było zupełnie niepotrzebne.

I jeszcze jeden przykład z sieciierwsza w polskim internecie lista dyskusyjna o psach, założona ponad 10 lat temu gdy nie istniały fora. Adminami byli "Tyran" i Tyrania" i wierz mi, że w pewnych momentach demokracja była tam całkiem passe a jednak NIGDY poziom dyskusji z Adminami nie zjechał tak nisko do rynsztoka jak zdarza mi się to widzieć tutaj.

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote