Quote:
Originally Posted by Palpatine
Gaga to masz same złe doświadczenia.
|
Ja???

Bardzo Cię przepraszam jeśli mnie pamięć zawodzi ale raczej się nie znamy, skąd więc domniemana wiedza o moich doświadczeniach?
Quote:
Co powiesz na forum, które jest rozbudowane znacznie bardziej niż Wolfdog, gdzie każdy Admin czy Moderator to osoba upubliczniona, która pojawia się na każdym większym spotkaniu.
|
To decyzja Admina owego forum. Ja nie oceniam czy robi źle, ja w naszym, konkretnym przypadku ZGADZAM się z wyraźną wola Admina o pozostaniu w pewnej anonimowości. Tylko tyle.
Quote:
Powoduje to budowanie pozytywnych relacji między użytkownikami, dzięki temu sami siebie mogą nazywać społecznością. To forum rządzi się innymi prawami, głównie z tego względu, że stali bywalcy to konkurenci, i im nie zależy na zdrowych relacjach...stąd mętna atmosfera na forum, wojny, wojenki, często bez żadnych argumentów, zwykłe bicie piany i udowadnianie racji czyli moje na wierzchu być musi i basta.
|
Ja nie definiuję społeczności tego forum, innego tez nie. Podałam przykład z innej społeczności. Mogę tez podać z bliższej- z dogomanii. Zdarzyło się, że Admini zostali sfotografowani na wystawie psów i zlinczowani na forum bo śmieli "się bawić" na wystawie zamiast odpisywać na forum.
A mnie wychowano tak, że jak wchodzę do czyjegoś domu to nawet jako stały gość mam się zachowywać przyzwoicie, z poszanowaniem zasad ustanowionych przez gospodarzy. I nie krzyczę, że dzięki mojej obecności mają rozrywkę i mają robić co ja im każę... ale ja jestem chyba zamierzchłe pokolenie
Quote:
Pewnie zaraz usłyszę, że takie są zasady i nie muszę się z nimi zgadzać, ale czy założycielom tej strony/bazy/forum nie przyświecała myśl aby taką zdrową społeczność stworzyć.
|
A to w spokojnej dyskusji było zupełnie niepotrzebne.
I jeszcze jeden przykład z sieci

ierwsza w polskim internecie lista dyskusyjna o psach, założona ponad 10 lat temu gdy nie istniały fora. Adminami byli "Tyran" i Tyrania" i wierz mi, że w pewnych momentach demokracja była tam całkiem passe a jednak NIGDY poziom dyskusji z Adminami nie zjechał tak nisko do rynsztoka jak zdarza mi się to widzieć tutaj.