View Single Post
Old 12-11-2009, 23:07   #38
wilczakrew
Senior Member

Quote:
Originally Posted by hubsen View Post
Szczerze to ja chyba już tu nic nie rozumiem!! Dla wszystkich ja i mój pies jesteśmy czymś złym i niedobrym. No trudno! Jeśli kogoś czymś obraziłem, chyba chodzi głownie o jednego pana który strał sie być dla mnie miły chociaz widziałem jego wpisy i nie był dla innych taki miły nooo to wszystkich przepraszam Mam swoje zdanie i nic tego nie zmieni! Jestem całkowicie przeciwny niby hodowcą, którzy hodują wilekie ilości psów w złych warunkach jedynie dla pieniedzy, bo niektórzy chyba wywnioskowali że jestem jednym z nich. Chyba poprostu pójde zrobić to co musze, nakarmić moje zwierzątka, troche z nimi pobiegać, pochodzić bo to forum tego za mnie nie zrobi Pozdrawiam wszystkich
Hubsen bo tak naprawdę to nie ma co tu rozumieć. Nieodpowiedzialny hodowca jest złym hodowcą i ja mam nadzieję, ze Ty sie do tej grupy nie zaliczysz. Jeśli nie chcesz to nie musisz sterylizować suki, ale Twoim obowiązkiem jest dopilnowanie aby się nie rozmnożyła. Powód jest właśnie taki jak napisała Puchatek " wymaga pracy, cierpliwości, wiader miłości i przede wszystkim MĄDROŚCI WŁAŚCICIELA. " i pewnie sam miałeś kłopoty wychowawcze więc wiesz co to znaczy.
To czy ta suka ma papierek czy nie, nie ma tutaj większego znaczenia bo kochać ją będziesz tak samo. Brak tego papierka jak również wada genetyczna, wiąże się z pewną odpowiedzialnością własciciela i taką własnie odpowiedzialność okazała tutaj AngelsDream.
Jest duże prawdopodobieństwo, ze Baj mógł by mieć piękne szczeniaki z jakąś panną wilczakówną i były by z tego połączenia piękne małe wilczaki lecz bez tego magicznego papierka. Z pewnością ich właściciele by kochali te pieski i wszyscy byli by szczęśliwi ale co dalej.?
mało odpowiedzialne hodowle, schroniska, biegające luzem po ulicach wilczaki, ataki na dzieci , psy, ludzi z głodu, lista ras niebezpiecznych itd.

Nie ma też znaczenia czy jeden pan jest miły czy druga pani milsza, a trzeci pan zgryźliwy.

Wszystko sprowadza się do jednego - odpowiedzialność

Bo czy weźmiesz na siebie odpowiedzialnosć za los tych szczeniaków jakie będa po Twojej suce, po jej dzieciach, po ich dzieciach itd.

Zastanów się nad tym i zadaj sobie wtedy pytanie co chcesz robić dalej.

P.S.
Dodam, że ta własnie odpowiedzialność jest tylko i wyłącznie obrazem Twojego sumienia.
Bo nie ma ludzi złych czy głupich sa tylko ludzie nieodpowiedzialni.

Last edited by wilczakrew; 12-11-2009 at 23:16. Reason: P.S.
wilczakrew jest offline   Reply With Quote