Quote:
Originally Posted by GRABA
Z tego co wiem, to wpisu do rodowodu dokonuje tylko uprawniony do tego wet. Dlatego nasz wynik razem z rodowodem został wysłany do Wrocka 
|
Zdjęcie Zmory zostało zrobione w Mławie przez weterynarza nie mającego uprawnień do wydawania oficjalnych opinii. Najpierw trafiło do uprawnionego lekarza do Warszawy. Potem dla potwierdzenia opinii z Warszawy dodatkowo zostało wysłane do dr. Siembiedy, bo jest on uznanym autorytetem jeśli chodzi o ocenę HD.
Quote:
Originally Posted by Gaga
I tak jest od lat! I każdy wet w Polce wie, że taka lista (uprawnionych lekarzy do wpisywania wyników do rodowodu) istnieje. Mówienie, że jest inaczej to wciskanie ciemnoty, może ktoś się na to nabierze 
|
Nie wiem kto według Ciebie wciska tą ciemnotę ale ani Ania na polskim forum, ani ja na angielskim nigdy czegoś takiego nie napisaliśmy. Zdziwił nas natomiast fakt, że kiedy odbieraliśmy wyniki z Warszawy okazało się, że wynik oceny dokonany przez UPRAWNIONEGO lekarza nie został wpisany do rodowodu. Podczas rozmowy telefonicznej, którą odbyliśmy z tymże UPRAWNIONYM lekarzem po odebraniu wyników usłyszeliśmy, wynik był zły więc nie został wpisany. Zawożąc zdjęcie do oceny byliśmy przekonani, że lekarz POSIADAJĄCY UPRAWNIENIA jest zobowiązany do dokonania wpisu do rodowodu nie zależnie od tego jaki będzie wynik.
W Warszawie zdjęcie było oceniane przez dr Blenau. Mogę wrzucić skan
gdyby ktoś miał jakieś wątpliwości.