Thread: Saarloosy
View Single Post
Old 07-12-2009, 22:09   #38
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Quote:
Originally Posted by Skrzat&BOW View Post
dlaczego saarloos?
urzekł mnie wygląd, zafascynowała mnie osobowosc przypisywana temu psu (połaczenie niezaleznosci jednoczesnie z wielkim potencjałem miłosci do "dwunoga" ), pomyslalam ze chcialabym "zasłużyć" na taką "nieco dziką" psią miłosc, wychowac szczeniaka na kompana górskich wedrówek i do biegania (ostatnio coraz bardziej nieregularnego hehehe), a czytałam że Saarloosy są dobrymi "kłusakami",a samej często nudno biec...
Biorąc pod uwagę ich historie pochodzenia (pobieżnie, bo nie wnikałam w opisy tej rasy) to na długie wędrówki macie szanse

Quote:
Żeby nie było może az tak "beztrosko" to dodam jeszcze, ze CSV wydał mi sie jakos nieco ostrzejszy w charakterze i potencjalnie bardziej dominujący i chyba dla bardziej dowisadczonych ode mnie.
Co nie znaczy ze w wypadku SWH nie potrzeba ręki i doswiadczenia, ale jakos intuicja mi podpowiadała mi, że w wypadku CSV może bedzie potzreba ich więcej???
Jeśli pozostaniesz z nami i zechcesz się podzielić doświadczeniami to.. się okaże Niewątpliwie wielką frajdą jest zapisywać taką czystą kartę

Quote:
Nie wiem na ile jasne i sensowne sa moje wynurzenia, ale jedno wiem, ze ta kulka która spi z moim starym misiem jest już bardzo waznym członkiem mojego stada
jasne, jak najbardziej Choć w części prawie jakbyś opisywała czw, ale może nie jest im tak daleko do siebie?

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote