Quote:
Originally Posted by Gaga
Z drugiej strony, jeśli kupujemy szczeniaka i słyszymy zapewnienia hodowcy, że oto właśnie dostajemy z nasze ręce skarb najwyższej próby, gwiazdę wybiegów a po kilku miesiącach brutalna weryfikacja w osobach sędziów na wystawach niweczy nasze nadzieje.. to zaczynamy się zastanawiać kto się mylił? kto się nie zna? A może kto oszukał?[/color][/size][/font]
Przecież każdy wie, że nie istnieje 100 % sukces w hodowli, że KAŻDY hodowca ma jakis powód do mniejszej dumy.. Czy to nie ułatwiłoby życia obu zainteresowanym stronom? Oczywiście mam na myśli miejsce, które nadal gwarantowałoby uczciwe podejście do sprawy (czy oznaczałoby mniejszą cenę za szczeniaka to już nie wiem, to zawsze jest wybór hodowcy)- a nie stałoby się przysłowiową "giełdową bramą" pod którą byle handlarz stara się upchnąć owoc swoich planów biznesowych. Jak cały wolfdog, stojący na straży PORZĄDNEJ hodowli i podnoszenia jej poziomu - to miejsce musiałoby trzymać "pion".
Rzucam temat do dyskusji
|
O to właśnie chodzi, bez "kręcenia ogonka"

Fakt jest niestety też taki, że cenna krew tylko dla tego jest cenna, że jest jej mało, a nie dla tego, że jest wartościowa i tu nawet początkujący nie da się zmylić

Taki dział, to nie nie ma być lista "wyrzutków", a decydując się na kupno maluszka z takiej listy, to jak dla mnie oznaczałoby poprostu "nie oczekuj zbyt wiele"

Bo lepiej być mile zaskoczonym, niż niemile rozczarowanym