Jestem po firmowym jajeczku, ochota do pracy mi odeszla to sobie poobalam, ok?
Quote:
Originally Posted by Narvana
Wielkosc-suczki sa mniejsze a to przemawia do rodzicow i do mnie-jak bedzie miec leciec na grzbiet latwiej bedzie mi suke przewrocic  No i do tunelu w agility sie zmiesci
To tak zartem 
|
To dobrze, ze zartem bo mi sie juz wlos na glowie zjezyl, ze glowne kryterium to czy latwo bedzie poslac psa na plecy czy nie...
Argument generalnie do kitu (wielkosc) bo jednak roznica nie az tak znaczna a i suczki potrfia byc rosle i psy drobniejsze....
No dobra...zobaczymy co tam wymyslilas
Quote:
Hmm
No i napewno to ze prawie zawsze suczki sa bardziej ulegle niz samce Nie ma az takich klopotow z dominacja itp itd ... Wiem ze to nie jest zasada ale zawsze  moge miec latwiej a ze bede poczatkujacym nie chce narobic bledow
|
Tiaaaa bioracpod uwage to co pisala Margo o Cymbalkach to ten argument tez jest taki sobie .....ja bym od razu postawila na chrakter rasy a nie plci..ale tu -przyznaje moje 3 tygodniowe doswiadczenie moge sobie na gwozdziu powiesic..ja nadal guzik wiem o zyciu z wilczakiem
Quote:
Zrestza mam juz suke i chyba bym nie dala rady jak Trejsi mialaby cieczke i mialabym samca w domu 
|
A nie zastanawialas sie nad sterylizacja Trejsi? Ale to tak na marginesie, bo czy cieczke ma Twoja domowa suka czy inna w okolicy to efekt jest raczej podobny....
Czyli ten argument tez mamy obalony...tralalalaaa
Quote:
Ja zawsze tez chcialam miec psa wlasnie po to aby nie miec klopotu z cieczka... To chyba tyle 
|
Nie bedziesz miala klopotow 2 x w roku to bedziesz miala caly rok jesli okoliczne suki tak maja poustawiane, ze chodza w cieczce na raty a nie stadami

)
Reasumujac....tak naprawde wg podanych przez Ciebie argumentow wywnioskowalam, ze upodobanie do suki moze miec jedynie osobiste, sentymantalne podloze ....tylko po co ja Ci to pisze??? Aaaaaa......bo po jajeczku....