View Single Post
Old 24-03-2005, 21:17   #21
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Quote:
Originally Posted by Narvana
Ja piedykamy! Co to jest?
"Dialogi na cztery nogi" Friedmana i J.Kofty...teksty, przy ktorych bawilo sie pokolenie dzisisejszych 40 latkow Narvana...czasy, gdy juz moje pokolenie sluchalo sobotniej listy przebojow III programu i takie tam...generalnie era dinozaurow

Quote:
Originally Posted by Narvana
Quote:
(sterylizacja wilczaka ) :
A co wilczak gorszy?
Nooo troche tak....Trejsi jako mix i dotknieta choroba zdecydowanie nie powinna miec szczeniat ( teoretyzujemy tu, zeby znowu nie wyszlo ze np tego nie wiesz albo nie umiesz dopilnowac ), natomiast wilczak przy jego licznych zaletach typu pasja do agility czy pracy w ogole, jest tez (a czasem przede wszystkim) "materialem genetycznym", potencjalnie cennym dla rasy. Wiec w tym przypadku traktowlabym oba psy inaczej. Zeby przyklad zdjac z Ciebie i przelozyc na mnie: mam rasowa ONke ale ze wzgledu na eksterier (futro) oraz zdrowie (powazne wady ukladu kostnego wystepujace w calym miocie) nie planuje jej rozmanzac, a majac wlasne traumatyczne doswiadczenia z suka cierpiaca na ropomacicze postanowilam ja wysterylizowac. Nie namawiam Cie to podjecia takiej czy innej decyzji - zadalam pytanie, tylko tyle. Kazdy podejmuje wlasne decyzje

Tylko tak sie zastanawiam: jest sens ze odpowiadam ? Czy mam urojenia i "czytam" w Twojej odpowiedzi zlosliwosc??

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote