Wtrace sie
Kazdemu ktory spotka mojego gamonia i zachwyca sie jego "urokiem" i zaraz chce kupowac mowie ZASTANOW SIE!!! i odradzam
Dlaczego???
Bo to ciezkie zwierze rozmawialem z kilkoma osobami ktore CZW posiadaja i to nie od miesiaca ale juz minimum rok moze wiecej i niewielu by sie zdecydowalo jeszcze raz
a posiadanie psa ktory troche wilkiem "traci" dla samego posiadania to nie jest to!!!
Ja nie odradzam ani nie zachecam poprostu zastanow sie jednak nie licz ze bedzie to zwerze ktore bedzie ci lizalo stopy i kladlo glowe na kolanach wieczorowa pora.
Pozdrawiam
ps
a czy pies czy suka to i tak "wybierze ci jaja"

sorki za ten slang ale jakos mi sie nic innego nie nasuwalo
jeszcze dopisze
I jeszcze co do samego wyboru jesli sie zdecydujesz
1. Margo to osoba ktora wie i doradzi z jakich rodzicow (chodzi o wyglad)
2. Jesli juz wiesz z jakich rodzicow pojedzi na miejsce obserwuj matke i to dokladnie czy jest glosna agresywna wscibska itp ( i to nie godzine ale minimum dobe)
3. Zadaj ogladniecia ojca i to nie godzine albo dwie (OBSERWUJ!!!)
ZACHOWANIA MATKI I OJCA TO 60% TEGO CO OTRZYMASZ bo do dziatkow sie raczej nie dostaniesz
4. Jak sie urodza szukaj tych z malymi uszami nie za dluga kufa i nie za szpiczasta, budowa nie powinna byc przesadnie grubokoscicta ale strasznie delikatna tez nie
5. Maluchy obserwuj jak najdluzej nie wybieraj osobnika lekliwego bo taki moze prowdzic do skrajnosci pamietaj ze strach prowadzi do agresji!!!
6. Nie sugeruj sie do konca sercem!!! pamietaj ze szczenieta ssakow wydzielaja feromony wabiace dzieki ktorym zachwycamy sie mlodym osobnikiem dzialaj z rozwaga i na zimno
Wiem ze to trudne ale to dobre rady tak mi sie wydaje
Ja teraz juz bym wiedzial jak szukac psa dla siebie
To tyle pozdrawiam i zycze powodzenia