View Single Post
Old 25-03-2005, 16:21   #37
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Quote:
Originally Posted by romejo
Gaga to nie lekkie zrazanie
Uwazam ze ten pies nie nadaje sie do trzymana dla wiekszosci ludzi
Jesli nie ma czlowiek domu z wielkim ogrodem bez kwiatow odkurzacza o mocy rakiety kosmicznej i czasu dla psa 24/24 to sie nie nadaje ja tego wszystkiego nie ma !!!!
Juz to padlo- co powiesz o peronowkowych psach? O Amberku? Podpieram sie tymi, ktore widzialm dluzej niz 5 minut i blizej niz metr
O ile wiem to np Ela jest normalnie pracujaca kobieta, z mnostwem swoich spraw i....dobrze wychowanym wilczakiem, ktory w dodatku sie szkoli Pomijam juz Peronowke, bo Margo i Przemek nie biegaja codziennie na 8 h do pracy wiec odpadaja jako grupa reprezentatywna
Mysle, ze w jednym masz racje - to nie jest pies dla kazdego...ale to mozna powiedziec rowniez o AST, OB,rottkach i wielu wielu innych rasach

Quote:
Originally Posted by romejo
I uwazam ze twoje doswiadczenia z CZW sa za krodkie i za plytkie ten pies po okolo 2 latach pokazuje swoje prawdziwe ja wiec masz jeszcze troche czasu
Co do porownania z owczarkiem to daj sobie spokuj nie ma to zadnego sensu i zasadnosci
Wiem co mowie moj szaman wychowal sie z owczarkiem 7 miesiecy starszym obserwowalem obydwa
To tyle
Zgadzam sie ze moje doswiadczenie jest zadne, i nie na tym sie opieram. Zdadzam sie z kierunkiem, zeby nei gadac glupot ze jest tio pies i dla dzieci i do mieszkania i do wszystkiego co chcesz. Podoba mi sie rzuucanie ostrzezen majacych na celu zmuszenie zachwyconego , swiezo upieczonego milosnika rasy do przemyslenia paru spraw, do przeanalizowania swoich mozliwosci. Ale , i to tez wspominalam, podobne dzialania podejmuje wobec kodos, kto przychodzi do mnie i mowi" chcialbym psa..najlepiej owczarka" . Nie interesuje mnie pozniejszy bol glowy wlasciciela - niech placi za swoja niefrasobliwosc ale interesuje mnie pies..czy nie skonczy na lancuchu, w schronisku, oglupilaly, pozbawiony kontaktu z otoczeniem i nieszczesliwy. I dlatego "odradzam"
Ale w koncu mowimy o PSACH a psy to zwierzeta od wiekow mieszkajace z ludzmi wiec i dla ludzi...
Czyli - nie opowiadac bajek, delikatnie ostrzez "czym to sie je" ale tez nie demonizowac!
Mam w domu malucha...owszem bardzo rozni sie od ONa ale zapewniam Cie, ze reaguje jak pies, nie wygryza mi twarzy, dom nie zostal obrocony w perzyne i ...powiem Ci tak po cichu ze ambicjonalnie zaparlam sie Wam udowodnic ze dwuletni CzW bedzie norlanym psem...przyklady mamy a ja zamierzam do nich dolaczyc. Howgh!

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote