Ahoj Pavle,
odpovím ti na tvou otázku. Ano, chovatelský řád platí pro všechny. I já si myslím, že nešlo o nechtěné nakrytí feny, ale řekni mi, kdo to dokáže? Pokudže to nemůžeme nijak dokázat, musíme se řídit informacemi, které máme od chovatele. Feny je mi líto a ještě více je mi líto budoucích majitelů štěňat. Je nad slunce jasné, že toto spojení není dobré a tito rodiče na sebe prostě "nesedli".
http://www.wolfdog.org/ces/dbase/d1828.html
Otázkou je, proč to chovatel dopustil znovu.......
Když si pročteš veškerá klubová nařízení, řády, atd....Řekni mi, co může klub udělat proti? Jakou pokutu můžeme dát? Možnosti jsou celkem omezené, i když by určitě osobně každý z nás potrestal "chovatele" mnohem citelněji.
Já osobně jsem byla VELMI na vážkách jak v tomto případě hlasovat. Na jednu stranu není v zájmu klubu podporovat množení bezpapíráků a snažíme se vyhovět všem, kterým se taková nehoda stane (p. Hanačík, Jarka Smištíková, p. Čermák, Marcela).......Proč ne? Vždyť jde o psy. Vynalézavost našich samečků, jak se dostat k hárajícím holkám nezná mezí a překážek....
Na druhou stranu, jak jsi psal o "indiciích", jsem přesvědčena o tom samém co ty, proto jsem byla proti vydání PP. Ale máme demokracii a o všem se hlasuje. Takže prckové mají PP a přeji jim zdraví.....
Myslím, že Dana z toho nebyla vůbec nadšená, právě proto, že jde o její vrh. Ale nemyslím si, že by Dana měla možnost nějak protěžovat svoje odchovy, krýt je jen špičkovými psy, atd. O všech plánovaných krytích rozhoduje celá CHK a často i proti návrhům poradkyně chovu. Navíc jsem nikdy ani nezaznamenala takový pokus z její strany....Myslím si, že všem psům i fenám měří stejně ať jsou od kohokoliv.
Ale to by se asi mohly vyjádřit i ostatní členky CHK, píšu ti jen svůj názor.
Hanka