Nechtěl jsem, aby tohle vše vyznělo proti Daně, problém není jen u ní (i když si myslím, že vzhledem k tomu, že se jedná o fenu z jeího odchovu, mohla se zdržet hlasování, aby nebyla osočována). Problém je v tom, že celostátní výbor není schopen využít stávajících možností, které mu řády dávají. Už při prvním nechtěném nakrytí by měl být chovatel potrestán. V obou těchto případech se jedná o opakované porušení řádů a výbor nepotrestal přesto ani jednoho chovatele.
Co se týká trestů za porušování chovatelského řádu. Všichni tady strašíte bezpapíráky. No a co se stane, když bude jeden nebo dva vrhy bez PP ? Bude to konec plemene ? Já si myslím, že bezpapíráci jsou a budou, takže pokud vzniknou navíc z takhle závažných důvodů, nic moc se nestane. A myslím si, že jakýkoliv citelný trest nakonec k bezpapírákům povede stejně.
1. Pokuta - pokud by měla být skutečně účinná, pak musí být ve výši tisíců Kč. A co se stane, pokud chovatel odmítne zaplatit ? Myslím, že pak jsou možné zase jen sankce uvedené níže.
2.Chovateli bude zastaven načas nebo úplně chov (současná možnost v chovatelském řádu) - co udělá takový "chovatel" ? No bude dál množit bezpapíráky a to klidně opakovaně.
3. Nebudou pro tento vrh vydány PP - podle mého jediný účinný trest, který sice udělá jeden vrh bezpapíráků, ale pro budoucnost si už chovatel dá pozor, protože nebude omezen jeho další chov papíráků.
Zatím vždy (a to se netýká jen současného vedení, ale všech vedení Klubu po dobu, za kterou jsem členem) byla porušení chovatelského řádu tolerována a potrestána max. důtkou, což sice pro chovatele skutečně odpovědného je skutečným trestem, ale takový chovatel nemá opakovaně fingované "nehody" a pro ty podvodníky je důtka jen výsměchem. Pořád se tady zaklínáte bezpapíráky, jako nějakým strašákem. Nemyslíte, že by nebylo lepší nedat jednomu nebo dvěma vrhům PP a tím dostatečně odstrašit ostatní, kteří by chtěli tyhle podvody zkoušet ? Nebo je lepší podvodníky tolerovat a dále umožňovat "zaplevelování" populace ČsV jedinci, které nechceme ?
Danielo - opět jsi nezklamala. Jsem členem Klubu a tedy mám právo se vyjadřovat ke všem jeho rozhodnutím, stejně jako každý jiný. A přestože nejsem poradcem chovu a nemám ani ambice ani znalosti k tomu se jím stát, mohu mít názor na rozhodnutí výboru. Jestli jsi nepochopila, tady se nejedná o rozhodnutí poradce chovu, ale o rozhodnutí výboru !!!
|